Dva MMA bojovníci nasadili vlastní život, aby pomohli zraněnému policistovi a starší ženě během teroristického útoku ve Vídni

Dva MMA bojovníci nasadili vlastní život, aby pomohli zraněnému policistovi a starší ženě během teroristického útoku ve Vídni Mikail Ozer je MMA bojovník tureckého původu, který se svým kamarádem Recepem Tayyipem pomohli obětem teroristického útoku. | zdroj: Profimedia

I přes přímé ohrožení vlastního života se dva MMA bojovníci rozhodli pomoct ostatním při teroristickém útoku ve Vídni.

Vídní bohužel včera otřásl teroristický útok, při kterém zahynuly 4 lidé a 17 jich bylo zraněno, z toho je 6 obětí ve vážném stavu. Pachatelem byl 20 letý muž, který byl před rokem propuštěn z vězení, do kterého se dostal na 22 měsíců, protože se snažil zapojit do bojů v Sýrii na straně ISIS. Terorista pocházel ze Severní Makedonie a v ulicích Vídně zabíjel z dlouhé zbraně. Policie jej naštěstí nakonec zastřelila.

I v této situaci se ale našli lidé, kteří dokázali pomoct ostatním a shodou okolností se jednalo o dva MMA bojovníky tureckého původu, Recapa Tayyipa a Mikaila Ozera.

Oba dva se rozběhli směrem ke zvukům střelby, kde terorista střílel do hostů restaurace poblíž židovské synagogy. Recep Tayyip vzal zraněnou ženu a odnesl jí do úkrytu do restaurace, načež byl střelen do lýtka.

„Když jsem se otočil, terorista po mně vystřelil. Střetli jsme se očima a v momentě, když jsem se na něj podíval, nebyly ve mně žádné pochybnosti ani strach. Potom jsem se reflexivně svalil na zem a utíkal, kličkoval a běžel jsem dolů na policii, a řekl jim, co se stalo.“

Než tam ale se svým kamarádem Mikailem doběhli, pomohli ještě odnést zraněného policistu asi 200 metrů do nedaleké ambulance. Sám se ale Recap ošetřit nenechal.

„Nechtěl jsem jít do nemocnice, protože moje rána na noze nebyla tak velká. Nechtěl jsem být pro nemocnici přítěží, protože jsem myslel, že tam bude asi hodně zraněných z tohoto konfliktu.“

Turecký MMA bojovník1 zdroj: Profimedia

Policii pak oba bojovníci pomohli s popisem útočníka: „Popsali jsme jim útočníka, co měl oblečené,“ řekl Ozen pro turecké noviny Hurriyet.

Shodou okolností se Mikail Ozen v roce 2016 utkal se slovenským bojovníkem Oktagonu MMA, Ronym Paradeiserem. S tím tehdy prohrál ve druhém kole na TKO.

Oba borci tak svou duchapřítomností a odvahou pomohli ostatním a za to si určitě zaslouží respekt.

Zdroje:  thesun.co.uk , svetmma.sk

Nejnovější články