Velká naděje českého MMA má jasný plán - chce se stát nejmladší bojovnicí v UFC. Má na to něco málo přes dva roky

Velká naděje českého MMA má jasný plán - chce se stát nejmladší bojovnicí v UFC. Má na to něco málo přes dva roky Tereza Bledá, jeden z největších českých talentů na MMA scéně. | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Tereza Bledá po spanilé jízdě v Oktagon Undergroundu vyhrála svůj první profi MMA zápas a je připravena i na odvetu s Lucií Pudilovou.

Její mamka si přála, aby se Tereza Bledá stala gymnastkou, případně atletkou, ideálně ale doktorkou, nebo právničkou. Že z dcery bude profesionální bojovnice, o tom se jí asi ani nesnilo. A jak sama Tereza přiznává, velkou radost z toho neměla. Hvězdu českého MMA nicméně spíše než stuhy a obruče vždy lákaly velké činky. Ne náhodou se stala mistryní republiky v benchrpessu. I to prozradila v osobní zpovědi pro server Bez frází.

Bledá se samozřejmě zmínila o svém prvním profesionálním zápasu, na nějž si musela poměrně dlouho počkat. Trpělivost se ale vyplatila. Premiéra s Francouzkou Marie Loiseau se vydařila na jedničku. Dle Terezy ale nebyla nouze o náročné momenty. První přišel v úvodním kole, kdy se Bledá pokoušela o armbar. „Měla tu ruku prohnutou nadvakrát, vůbec to nechápu. Nechápu to já, nechápe to nikdo. Nevzdáš se? Tak já ti ji prostě zlomím! Znovu jsem za ni zarvala. Nic,“ popisuje frustrující situaci. Ve druhém kole zase pomalu začaly ubývat síly, když se oponentku snažila ukončit. „Pořád držela. Říkala jsem si, že to musím ukončit. Musí to vzdát. A ona nic. Začala jsem na ni ještě řvát, bušila do ní ze všech sil. Tak moc jsem ji mlátila, až mi síly pomalu docházely. Zvláštní pocit, vždyť na fýzu se já můžu spolehnout.“ Nakonec ale zasáhl rozhodčí, jenž zápas přerušil. Bledá se tak stylově zařadila mezi profíky.

Ještě předtím ale stihla šokovat celou československou scénu na turnaji Oktagon Underground. Jako neznámá středoškolačka v pyramidě porazila špičkové bojovnice, konkrétně Magdu Šormovou, Luciu Szabovou a hned v prvním duelu Lucii Pudilovou, která se zrovna rozloučila s UFC. „Lucka si to asi brala trochu osobně. Mrzí mě to. Nechtěla jsem ji nějak zesměšňovat. Chtěla jsem jenom jasně říct, že příště nikdo pochybovat nemá.“ Ona sama si přitom o Pudilovou řekla. Vnímala to jako velkou šanci jak ukázat, co v sobě má. A to se také podařilo.

Poté, co Lucii porazila, musela čelit zdánlivě nekonečné vlně negativních reakcí. Ty se krom jiného opíraly o skutečnost, že nešlo o klasický MMA zápas. Tereza však zdůrazňuje, že pravidla hrála do karet spíše Pudilové, protože ona sama se cítí lépe na zemi. Nebrání se ale odvetě v MMA. „Pokud chce Lucka odvetu podle pravidel MMA, jsem připravená. Těším se na to. Chápu, že teď by nechtěla jít s holkou s bilancí 1-0, ale já si ji zlepším.“ Sluší se dodat, že odveta rozhodně není nereálná. Obě bojovnice totiž nyní bojují pod Oktagonem. Na Pudilovou se nyní chystá Polka Marta Waliczek, souboj by se měl uskutečnit 21. listopadu, pravděpodobně v Maďarsku.

Promotéři Oktagonu si jistě nenechají utéct příležitost a divákům odvetu s radostí nabídnou. Tereza ale upírá zrak trochu jiným směrem. Ráda by se i nadále potkávala především se soupeřkami ze zahraničí, protože právě tam sama míří. Pevně doufá, že jí cizinky pomohou k získání pozornosti té nejprestižnější MMA organizace. Bledá má totiž velmi ambiciózní cíl. „Nemám čas se zdržovat. Mám cíl, mám plán. Chci být nejmladší bojovnice v historii UFC. Mám na to ve svých osmnácti dva roky a dva měsíce.“

Zdroje:  bezfrazi.cz

Nejnovější články