Egypťan Muhamed nestačil na japonskou legendu, veterán Akiyama ho poslal k zemi KO v prvním kole

Egypťan Muhamed nestačil na japonskou legendu, veterán Akiyama ho poslal k zemi KO v prvním kole zdroj: Profimedia

Veterán Akiyama šel sice po pár vteřinách k zemi, díky zkušenostem ale nakonec na zbrklého Egypťana vyzrál.

 

Yoshiro Akiyama pro svůj vzhled přezdívaný "Sexy Yama", je v domovském Japonsku a sousední Koreji velká celebrita. Ještě více než sportovními výkony se však proslavil účinkováním v reality show "Návrat supermana". Ta spočívala v tom, že se tátové museli starat o své děti, zatímco jejich matka si na dva dny užívala klidu.

Dnes čtyřiačtyčicetiletý Akiyama má ale za sebou i řadu úspěchů na tatami, v ringu a oktagonu. Jeho cesta válečníka začala už ve třech letech, když ho otec s sebou začal brát na tréninky juda. Zajímavostí je, že v roce 2001 vyhrál asijské hry jako reprezentant Jižní Koreje. To proto, že ačkoliv se narodil a vyrostl v Japonsku, jakožto potomek korejských předků dlouho neměl japonské občanství. Získal ho až následující rok a následně na stejném turnaji získal zlato i pro zemi vycházejícího slunce.

Yoshihiro-Akiyama-ONE-KING-OF-THE-JUNGLE Akiyama je původem judista a do MMA zápasů nastupuje v tradičním úboru. | zdroj: Profimedia

Podle svých slov už v judu ale nemohl dokázat větších úspěchů, a tak svou pozornost upřel k MMA. Přes zápasy na galavečerech K-1 se v roce 2009 dostal až do UFC. Tam se mu však vůbec nedařilo a z celkem sedmi zápasů dokázal na body vyhrát pouze dva. Po poslední prohře se pak odmlčel až do loňského roku, kdy ohlásil návrat k bojování. 

Svůj první zápas pod ONE Championship prohrál na body, když nestačil na o polovinu mladšího Agilana Thaniho z Malajsie. Do druhého zápasu sice dostal papírově slabšího soupeře, avšak Egypťan Sherif Muhamed ho málem zaskočil. Po několika málo seznamovacích vteřinách totiž rozjel agresivní techniku (v našich končinách známou díly Willy Caovi jako tzv. splašený kladiva, jinými slovy nekončící sérii úderů) a Japonsko-korejskou legendu tímhle agresivním nástupem poslal k zemi. Než z toho však dokázal něco vytěžit, Akiyama byl zpátky na nohou.

Yoshihiro-Akiyama-defeats-Sherif-Mohamed-ONE-KING-OF-THE-JUNGLE-DC-DUX_1779-1200x800 Muhamedův agresivní nástup připravil Akiyamovi krušné chvilky. | zdroj: Profimedia

Jak se záhy ukázalo, egyptský hromotluk neměl v zásobě mnoho dalších technik, a tak zkoušel soupeře zatlačit stále stejnou sérií háků a capáků. Akiyama už se samozřejmě podruhé nachytat nenechal a namísto toho připravil odpověď. Muhamed totiž při svých útocích zapomínal na obranu a ruce mu padaly nebezpečně nízko. Veterán tedy kontroval přesně mířenými háky z ústupu. Necelé dvě minuty před koncem jeden z nich zasáhl tak tvrdě, že Egypťana doslova srazil na zem. Než stihl zasáhnout rozhodčí, Akiyama své vítězství stvrdil ještě tvrdým úderem na zemi.

Na osudový okamžik se můžete podívat v níže přiloženém videu. 

 

Nejnovější články