Fanoušci MMA nebudou vědět, co dřív sledovat, čeká nás asi nejnabitější víkend v tomhle roce

Fanoušci MMA nebudou vědět, co dřív sledovat, čeká nás asi nejnabitější víkend v tomhle roce Molly McCann a Paddy Pimblett na domácí půdě zazářili | zdroj: Profimedia

Dříve fanoušci bojových sportů považovali každou akci za svátek, s rostoucí popularitou jsme se ale dostali do bodu, kdy se souběžně odehrává tolik zajímavých turnajů, že není v silách člověka všechno vidět v přímém přenosu.

Ve světě bojových sportů se toho v závěru tohoto týdne odehraje opravdu hodně. Akce připravily nejsilnější světové i domácí organizace.

Jako předkrm se bude servírovat turnaj ONE Championship s pořadovým číslem 159, jemuž vévodí dva titulové zápasy. Titul ve střední váze bude bránit dvojnásobný šampion Reinier de Ridder. "Holandský rytíř" má na kontě 15 vítězství, přemožitele zatím nepotkal. Exceluje především na zemi, kde utáhl většinu soupeřů. Tentokrát se proti němu postaví Vitaly Bigdash, který na prohry také není moc zvyklý a v minulosti už pás ONE držel. Pokud odmítne Ridderovy strhy, mohl by si ho kolem pasu připnout znovu.

Hlavní předzápas obstarají dámy podle pravidel Muaythai v malých rukavicích. Američanka Janet Todd už ovládla kickboxerskou atomovou váhu, nyní by do vlastnictví ráda získala i opasek atomové divize v thajském boxu. Soupeřkou bude Španělka Lara Fernandez, která už má ve sbírce nějaké tituly, ale ve ONE to bude její premiéra a uvidíme, jak jí sednou malé rukavice.

Na startovce je ještě dalších 9 zápasů v MMA, kickboxu a Muaythai. Výhodou ONE je, že své turnaje zdarma vysílá na Youtube. Start je naplánován na páteční poledne.

Spíše pro fajnšmekry nebo fanoušky trpící insomnií je turnaj Bellator 283, který od 1 hodiny v noci z pátku na sobotu vysílá Voyo / Nova Sport 2. Startovce vévodí souboj ve welterové váze mezi ex-šampionem Douglasem Limou a Jasonem Jacksonem, který má aktuálně sérii 5 vítězství v řadě a v případě dalšího zářezu by pravděpodobně mohl pomýšlet na titulovou šanci. Brazilec je v opačné situaci a po 3 prohrách v řadě by nutně potřeboval zvítězit.

Bojovat uvidíme také Umara Nurmagomedova, který úspěšně kráčí po stopách svého slavnějšího bratrance Khabiba a už si stihl vybudovat impresivní skóre 14-0. Proti Američanovi Gristopheru Gonzalezovi (7-1) bude jasným favoritem.

V sobotu pravděpodobně budeme muset přepínat hned mezi až 4 skvělými akcemi. Oktagonu 34 na pražské Štvanici vévodí vyhrocený duel mezi Karlosem Vémolou a srbským "Jokerem" Aleksandarem Iličem. Mnohem zajímavější ale možná budou jiné zápasy ze startovky, například Matouš Kohout vs. Mateusz Legierski, který určí další směřování na špici lehké váhy. Souboj mladíků Romana Pauluse a Dawida Karety zase umožní poměřit síly mladým talentům. Kanaďan David Moon se v Oktagonu uvedl parádním KO, nyní ho čeká "znovuzrozený" Michal Konrád, který se odrazil ode dna a publikum ho na domácí půdě požene už ke čtvrtému vítězství v řadě. Rozhodně nemrkat doporučujeme u zápasu Dana Škvora. Papírové předpoklady k divácky atraktivní bitvě má také duel Václava Holoty s Maxem Handanagićem.

Štvanice bude vyprodaná, takže atmosféra určitě bude jako každý rok skvělá. Přímý přenos bude možné sledovat na Oktagon.tv.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Na své si přijdou také diváci v Ostravě, kde pořádá velmi zajímavý turnaj RFA. Profesionální voják Vojtěch Garba se pokusí získat největší vítězství své dosavadní kariéry nad zkušeným veteránem Goranem Reljičem, který si prošel UFC, KSW i ACA a má na svém kontě mimo jiné skalp Attily Végha. Parádní postojovou bitvu nabídne také souboj Vítězslava Rajnocha s Leem Brichtou či duel Jakub Benko vs. Pavel Šach. Dravé mládí proti zkušenostem uvidíme v souboji Davida Dvořáčka proti Igoru Danišovi. Přímý přenos bude možné sledovat na Realsport.tv, případně záznam o den později na Voyo.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený RFA (@realfight.arena)

Aby toho nebylo málo, UFC se v sobotu vrací do Anglie, takže tamější akce poběží také od 6 hodin našeho času. A kdo viděl poslední londýnský turnaj, tak si moc dobře pamatuje, že britští fanoušci vytvořili neskutečnou atmosféru, která domácí bojovníky vybičovala k neuvěřitelným výkonům, takže o ukončení před limitem nebyla nouze. Jména jako Tom Aspinall, Alexander Gustafsson, Paul Craig, Volkan Oezdemir, Paddy Pimblett, Muhammad Mochaev, Ludovít Klein a další jsou zárukou kvalitní podívané.

V sobotu večer se odehraje také KSW 72. Hlavní zápas obstarají welterové váhy Tomasz Romanowski a Andrzej Grzebyk, sekundovat jim bude v pérové váze neporažený Dawid Śmiełowski a Patryk Kaczmarczyk. Pro fanoušky těžších zápasníků bude na programu i polotěžká váha, v níž se představí Oumar Sy z Francie, který zaujal knockoutem do té doby neporaženého Adama Tomasika po 82 sekundách 1. kola. Soupeřem mu bude domácí Bartłomiej Gładkowicz. Tento turnaj bude možné sledovat na Voyo.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený KSW (@ksw_mma)

Zdroje:  UFC , KSW , Oktagon MMA , ONE Championship , Real Fight Arena

Nejnovější články