Horečka dengue zhatila očekávanou odvetu, šéf ONE namísto ní vymyslel superfight šampionů o titul v kickboxu

Horečka dengue zhatila očekávanou odvetu, šéf ONE namísto ní vymyslel superfight šampionů o titul v kickboxu Šampion Muaythai Jonathan Haggerty a šampion MMA Fabricio Andrade | zdroj: FOTO: se svolením ONE Championship

Šéf organizace ONE Championship neváhal, a když mu nemoc překazila plány na uspořádání odvety, vymyslel pohotově superfight šampionů.

Brit Jonathan Haggerty patří k nejvýraznějším thaiboxerům v organizaci ONE Championship. Poprvé na sebe výrazně upozornil před čtyřmi lety, když s pouhými 13 profi zápasy na kontě doslova vyškolil mnohem zkušenějšího Thajce Sama-A a stal se šampionem muší váhy. O pás ale následně přišel v památné bitvě s tvrďákem Rodtangem a vyzrát na něj nedokázal ani v odvetě. 

Letos v dubnu se ale na trůn vítězoslavně vrátil, byť ve vyšší váhové kategorii, když v závěru prvního kola knockoutoval nejdéle vládnoucího šampiona ONE, thajského fightera Nong-Oa (7 úspěšných obhajob). Že to nebyla náhoda, měl Haggerty prokázat v odvetě. Na tu ale teď bohužel nedojde. Šéf organizace Chatri Sityodtong totiž na poslední tiskovce prozradil, že ex-šampiona skolila horečka dengue a je momentálně na jednotce intenzivní péče. Dokonce prý šlo o život, ale to nejhorší má prý snad Nong-O za sebou.

Kolotoč zápasů se však kvůli tomu nezastaví. Šéf ONE tedy vymyslel superfight, který jistě bude zajímat fanoušky, ale naštve spoustu bojovníků. Shodou okolností byl totiž šampion kickboxu Petchtanong pozitivně testován na metenolon a boldenon, za což dostal roční stopku. O uvolněný pás se tak Haggerty pobije s MMA šampionem Fabriciem Andradem, který Angličana už nějakou dobu vyzýval.

Na první pohled to sice může vypadat, že bude Haggerty jasným favoritem, Andrade ale preferuje boj v postoji a dlouho zápasil paralelně také kickboxu, kde se mu dost dařilo – z 23 profi zápasů prohrál pouze 3. Rozhodně by tedy neměl být pro ortodoxního thaiboxera snadnou kořistí.

Fabricio Andrade vs. John Lineker Fabricio Andrade vs. John Lineker | zdroj: FOTO: se svolením ONE Championship

"Rád občas namíchám nějaký superfight, abych vytvořil překvapení a vzrušení pro fanoušky. Haggerty versus Andrade je jedním z těch bangerů, které fanoušky ohromí," pochvaluje si Chatri, ozývají se ale i kritické hlasy. Ani jeden z bojovníků totiž v kickboxu pod ONE ještě nezápasil a podle některých by měli raději nejprve obhajovat pásy ve svých disciplínách. Z promotérského hlediska by ale byla chyba souboj šampionů neuspořádat, když se k tomu naskytla příležitost.

"Budeme znovu vytvářet historii, dám si ten kickboxerský pás přes druhé rameno," reagoval na novinku Haggerty. Andrade to ale pochopitelně vidí jinak: "Myslí si, že bude psát historii, ale dostane KO," neskrývá sebevědomí.

Zdroje:  scmp.com , ONE Championship

Nejnovější články