Hvězda seriálu Strážci vesmíru a MMA bojovník Jason David Frank zemřel

Hvězda seriálu Strážci vesmíru a MMA bojovník Jason David Frank zemřel Jason David Frank se proslavil rolí zeleného strážce Tommyho | zdroj: Profimedia

Ze zahraničí dnes přišla smutná zpráva, že ve věku 49 let zemřel herec a bojovník Jason David Frank, podle neoficiálních informací měl spáchat sebevraždu.

Jason David Frank se proslavil rolí v kultovním seriálu Strážci vesmíru, který se i u nás v 90. letech těšil obrovské popularitě a spoustu dětí inspiroval k tréninku bojových umění. Původně se měl objevit pouze ve 14 epizodách první série, jeho postava Tommy Oliver se ale mezi diváky stala natolik oblíbenou, že ho tvůrci zakomponovali i do pokračování a stal se jedním z nejvýraznějších charakterů celé franšízy.

Tommyho v seriálu očarovala zlá Rita, která si všimla jeho bojových schopností. Jakožto osamocený zelený strážce tedy začínal na straně zla, posléze ale procitl a připojil se k pětici správňáků. V dalších sériích pak nosil také bílý, červený a černý kostým. Krom seriálu se Frank objevil i v několika filmech ze světa Strážců vesmíru, naposledy v roce 2018.

Kromě herectví se Jason aktivně věnoval bojovým uměním. V karate stylu šótókan dosáhl dokonce 8. danu, černý pás získal ale také v taekwondu a judu, později začal také s brazilským jiu-jitsu, kde to dotáhl až na fialový pás.

V roce 2010 se rozhodl otestovat své schopnosti také v MMA zápasech. Absolvoval jich nakonec celkem 5 (4 amatérské, 1 profesionální), přičemž všechny soupeře ukončil v prvních kolech. V té době vyzval na souboj také svého dětského idola Jeana Claude Van-Damma, který tehdy přemýšlel o reálném zápase. Ten na výzvu sice nereagoval, ale pravděpodobně ji zachytil a nevzal ji moc dobře. Když se totiž o pár let později s Frankem potkali v zákulisí Comic conu v Mexicu, byl oheň na střeše. Podle Američana po něm slavnější kolega požadoval omluvu. Namísto toho došlo na souboj, v němž však Jason Belgičana okamžitě zaklinčoval a přirazil ke zdi, na což neměl žádnou odpověď. Ačkoliv celý incident údajně natáčeli členové Van-Dammova týmu, na veřejnost se dostal jen krátký klip, kde oba herci probírají dávnou výzvu.

"Prosím, respektujte soukromí jeho rodiny a přátel v tomto strašném období, kdy se vyrovnáváme se ztrátou tak úžasného člověka. Velmi miloval svou rodinu, přátele a fanoušky. Bude nám opravdu chybět," sdělila médiím Jasonova manažerka, zda šlo skutečně o sebevraždu, nepotvrdila.

Nejnovější články