Ruský MMA bojovník zemřel za podivných okolností, měl ho zabít vodní meloun

Ruský MMA bojovník zemřel za podivných okolností, měl ho zabít vodní meloun Alexander Pisarev | zdroj: Profimedia

Bývalý vicemistr Evropy v grapplingu Alexander Pisarev a jeho žena se údajně otrávili vodním melounem.

V jednom z moskevských bytů byl před několika dny nalezen beze známek života 33letý profesionální MMA bojovník Alexander Pisarev. Co stálo za jeho úmrtím není zatím úplně jasné, ale podle ruské tiskové agentury TASS, která je v přímém kontaktu s pozůstalými, údajně zemřel na otravu jídlem. Konkrétně se mělo jednat o vodní meloun, což ale ještě musí potvrdit pitevní zpráva.

Pisareva objevil otec, jenž médiím sdělil, že jeho syn netrpěl až do své smrti žádnými výraznými zdravotními problémy a otrava je tak podle něj jedinou možnou variantou. Spolu s potomkem nalezl také jeho manželku, která by měla být po hospitalizaci ve stabilizovaném stavu a mimo ohrožení života. „Podíval jsem se do pokoje a Alexander a jeho žena spali,“ prohlásil Igor Pisarev. „Když jsem přišel blíž, tak jsem si uvědomil, že můj syn už nedýchá. Měl zlomené prsty z posledního zápasu, ale jinak jsem si nevšiml vůbec ničeho.“

Otrava melounem není úplně běžnou záležitostí, ale některé případy přeci jen existují. Tato zelenina například nedávno způsobila menší epidemii salmonely v Norsku a Velké Británii. K tomu s největší pravděpodobností došlo kvůli neostatečnému omytí slupky, která může být během sklizně, skladování nebo přepravy kontaminována různými bakteriemi. Podobným způsobem se mohl nakazit i ruský bojovník.

Pisarev se bojovým uměním věnoval od útlého věku a velice dlouho exceloval v grapplingu, ve kterém mezi dospělými muži vybojoval dokonce stříbro na mistrovství Evropy. V MMA se pohyboval pod hlavičkami ruských organizací Absolute Championship Berkut a Fight Nights Global, kde získal tři vítězství a utrpěl dvě porážky.

Zdroje:  TASS

Nejnovější články