Já a Aldo bychom měli boxovat, reagoval McGregor na boxerský duel svého dávného rivala

Já a Aldo bychom měli boxovat, reagoval McGregor na boxerský duel svého dávného rivala Jeremy Stephens a Jose Aldo | zdroj: Profimedia

Na akci Gamebred boxing 4 se v ringu střetli dva bývalí bojovníci UFC a jejich zápas vypadal úplně jinak než ten v oktagonu.

Statut legendy MMA už Josému Aldovi nikdo nevezme. Mezi lety 2006-2014 nepoznal přemožitele a naprosto ovládl pérovou váhu. Jeho éru ukončil až rozjetý Conor McGregor na konci roku 2015. Brazilský tvrďák se pak sice ze všech sil snažil znovu vrátit na vrchol UFC, ale nikdy se mu to už nepovedlo a po poslední porážce si loni vyjednal propuštění.

Ačkoliv by o jeho služby určitě měly zájem konkurenční MMA organizace, Aldo dal jasně najevo, že smíšená bojová umění jsou pro něj uzavřenou kapitolou a chce si vyzkoušet jiné disciplíny, zejména klasický box.

Premiéru v ringu si odbyl letos v únoru doma v Brazílii, krajana Emmanuela Zambrana porazil s přehledem na body. Nutno ale uznat, že nešlo o moc adekvátního soupeře. Teď tomu mělo být jinak, Alda totiž čekala odveta s dalším bývalým UFC fighterem – Jeremym Stephensenem. Toho před lety skolil už v prvním kole parádním úderem na žebra. Boxerský zápas ve velkých rukavicích měl ale diametrálně odlišný průběh.

Aldo začal hodně opatrně ve dvojitém krytu a Stephens mu zkušeně útočil na střed těla. První kolo bylo jasně jeho. Jenže záhy se ukázalo, že Brazilec v úvodní rundě jen sbíral data, aby věděl, co na soupeře bude nejlépe platit. Druhá tříminutovka tak už byla spíše v jeho režii. "Lil Heaten" se ale nakonec ukázal jako velmi vyrovnaný soupeř a srovnal krok, takže jsme nakonec viděli plných šest kol, v nichž nebyla nouze o tvrdé přestřelky, byť většina úderů skončila v krytech.

Zatímco jeden rozhodčí viděl Alda vyhrát 58-56, zbylí dva nabodovali 57-57, takže výsledkem byla remíza, z níž byl José velmi překvapený. "Nechápu to, myslel jsem, že jsem s přehledem vyhrál. Hodně jsem zasahoval a moc ran jsem nedostal," řekl po zápase.

Utkání svého někdejšího rivala si nenechal ujít ani Conor McGregor. "Já a Aldo bychom měli boxovat," twítoval krátce poté. Toho se chytil Jorge Masvidal, který celou akci svým jménem zaštiťoval. "Pojďme to uskutečnit," napsal pod příspěvkem svého kolegy z UFC. Pravděpodobně ale zůstane jen u tohoto výkřiku, neboť Ir v posledních letech nabral hodně svalové hmoty, a pokud by nyní nastoupil proti mnohem menšímu Brazilcovi, nejspíš by od fanoušků schytal jen výsměch. Nehledě na to, že se aktuálně připravuje na návrat do oktagonu, a vedení mu výlet do boxerského ringu asi jen tak nepovolí.

Zdroje:  vlastní

Nejnovější články