Jake Paul boxovat umí, nevyzrál na něj ani legendární Anderson Silva

Jake Paul boxovat umí, nevyzrál na něj ani legendární Anderson Silva Jake Paul vs. Anderson Silva | zdroj: Profimedia

V nejtěžším testu dosavadní boxerské kariéry Jake Paul obstál. Co bude dál?

Jedni ho milují, druzí nenávidí. Jake Paul, který se proslavil jako youtuber, ale znovu ukázal, že boxovat umí a v ringu ho budeme ještě nějakou dobu vídat. 6-0, taková je po dnešku jeho profesionální bilance. Do svého životopisu přidal "skalp" další legendy MMA. Na rozdíl od předchozích soupeřů Bena Askrena a Tyrona Woodleyho však Anderson "Spider" Silva ale v oktagonu platil za elitního postojáře a o dvě dekády mladšímu "problémovému dítěti" dnes zatápěl celých 8 kol.

To první Silva v podstatě vypustil. Zůstával v defenzivě a načítal potřebná data. Zadním capákem pak ale Jakeovi ukázal, že umí kousnout a nečeká ho žádná lehká exhibice.

Do druhé tříminutovky už Spider vstoupil aktivněji a začal tlačit. Zápasem viditelně bavil sebe i diváky, když spouštěl ruce a předváděl své typické srandičky. Jake ho sice nachytal pravým hákem, výrazný respekt si tím ale nezískal. Rozjíždějícího se brazilského veterána tak raději svazoval do klinčů, což se Andersonovi moc nezamlouvalo.

V dalším kole Jake přidal a body mohly jít v podstatě na obě strany, což potvrdili i rozhodčí, kteří ho v poměru 2:1 udělili Američanovi.

Ve čtvrté rundě Jake začal více využívat přední direkt, což brzy slavilo úspěch a z Andersonova nosu se spustila krev. V záverečné fázi pak sice Silva přebral otěže, na body ho ale přesto prohrál.

V pátém kole Silva změnil přístup a předváděl parádní dirty boxing na krátkou vzdálenost. Opakovaně se vysmýkával z klinčů a následně trestal zvedáky na bradu. Tohle kolo bylo jasně jeho.

Jenže v šestém kole jako by Silva začal uvadat. Začátek opět prospal, a přestože byl závěr opět v jeho režii, důležité body nezískal. To pokračovalo i v předposlední sedmé rundě. Spider sice dokázal v útocích dokázat Paula do potíží, moc se do nich však nepouštěl.

Těžko říct, jestli si Silva šetřil síly na poslední dějství, anebo mu o přestávce trenéři prozradili nepříjemný fakt, že je pravděpodobně bodově pozadu a může už vyhrát jen knockoutem. V osmém kole ale okamžitě vlétl do útoku a šel po KO. Zasypával Paula kombinacemi, nakonec ale sám schytal tvrdou zadní a šel do počítání, které prakticky zpečetilo vítězství "youtubera".

Paul se po zápase nechal slyšet, že by se příště rád utkal s Natem Diazem, který na galavečeru doprovázel boxujícího kamaráda Chrise Avillu a v zákulisí prý do Paula prudil. V hledáčku má kromě něj také elitního boxera Canela Alvareze, který ale momentálně o "exhibici" nejeví pražádný zájem.

Končit ve 47 letech naštěstí nehodlá ani Anderson Silva, který bojové sporty zkrátka miluje. Příště by se prý rád zúčastnil turnaje v brazilském jiu-jitsu.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články