Kamarád mi řekl, ať ho knockoutuju až ve druhém kole, smál se po výhře Floyd. Jeho bodyguard padl KO

Kamarád mi řekl, ať ho knockoutuju až ve druhém kole, smál se po výhře Floyd. Jeho bodyguard padl KO Floyd Mayweather vs. Mikuru Asakura | zdroj: Profimedia

Ani tentokrát Floyd Mayweather nenašel přemožitele, po exhibičním zápase vysvětlil, proč nestojí o odvetu s "Pacmanem" a raději bude bojovat s youtubery či MMA bojovníky.

Slavný americký boxer Floyd Mayweather má za sebou další úspěšnou exhibici v Japonsku. Zatímco v té první přejel kickboxera Tenšina Nasukawu už v prvním kole, tentokrát si dal načas. MMA bojovníka Mikurua Asakuru knockoutoval až na samém konci druhého kola. Sám před tím sice několik ran schytal, ale prý nešlo o nic závažného a byl rád, že jeho soupeř dokázal rozvášnit dav.

Konec zápasu byl trochu zvláštní, protože se nezdálo, že by finální rána zasáhla přesně. „Vlastně to nebyl tvrdý úder. Myslím, že to způsobilo spíš pár zásahů předtím, které si na něm vybraly daň. Takové věci se v bojových sportech stávají,“ nabídl Floyd svůj názor na pozápasové tiskové konferenci. K dobru přidal také to, že byl japonským kamarádem požádán, aby Asakuru nechal přežít první kolo a knockoutoval ho až ve druhém. "Udělal jsem tedy to, oč mě požádal,“ zažertoval, zároveň ale prozradil, že měl před soubojem kvůli časovému posunu problémy se spánkem a necítil se úplně ve své kůži.

Přímo na místě sledoval zápas také Manny Pacquaiao, který by rád s Mayweatherem odvetu. Američan o ni ale nemá nejmenší zájem.

„Kariéru jsem ukončil já, nenechal jsem, aby mi ji ukončil sport. Vypracoval jsem se do téhle pozice. Už když jsem boxoval na té nejvyšší úrovni, tak jsem si mohl diktovat a měl jsem to pod kontrolou. Nepůjdu do ringu s žádnými bývalými boxery, světovými šampiony, abych dál ubližoval svému tělu. Měl jsem důvod, proč jsem kariéru ukončil, a jsem tady, abych se bavil. Někdy 3 kola, jindy 8, proti chlapům, kteří mi pomohou bavit lidi a nedostanu tolik bití, abych pak mohl sotva mluvit. Hodně boxerů mělo skvělou kariéru, ale neskončili včas, box jim ukončil kariéru. Samozřejmě, kdybych byl Many Pacquaiao, tak bych Floyda naháněl, aby se mnou udělal exhibici a dostal jsem pěknou výplatu, jasně že ano. Ale právě teď si užívám souboje s chlápky, co to mají 8 nebo 15-0, s youtubery a MMA bojovníky. A budu si dál dělat, co chci, diktovat si, protože jsem kvůli tomu na začátku kariéry hodně obětoval, tvrdě jsem makal, takže si teď diktovat můžu. Nikoho nenutím, aby se na mé exhibice díval, ale najde se pořád spousta lidí, kteří mě chtějí vidět. Po světě mám hodně šílených fanoušků. Proč bych měl riskovat a nastoupit proti nějakému špičkovému boxerovi, když dostanu stejnou výplatu za zápas s kýmkoliv?“ 

V dohledné době plánuje "Money" další show v Dubaji a v Africe, vrátit by se chtěl ale i do Japonska. V jednom z nedávných rozhovorů také prohlásil, že se domlouvá jeho odveta s McGregorem. Ir ale kontroval, že o ni nemá zájem.

V jednom z předzápasů se představil také Floydův bodyguard "Jizzy", který si střihnul premiérový boxerský zápas rovnou proti ostřílenému kickboxerovi Kódžimu Tanakovi, který byl o 18 kg lehčí. Takticky ale vyčkal a po opatrném prvním kole převzal otěže zápasu a unaveného Jizzyho zdemoloval na začátku třetí rundy.

Mayweather měl ale pro svého kamaráda jen slova uznání, o místo se tak zřejmě bát nemusí. „Smekám před ním klobouk, vydal ze sebe to nejlepší. Nikdy předtím zápas neměl, takže nastoupit proti chlapovi s 50 zápasy… Byla to pro něj dobrá zkušenost, hodně se naučil. Chci, aby držel hlavu vzhůru, jsem na něj pyšný, můj pohled na něj to nezměnilo. Není to pro každého a není to tak snadné, jak to vypadá. Ale aspoň to zkusil.“

Zdroje:  Tisková konference RIZIN

Nejnovější články