Anderson Silva prozradil, co dalšího plánuje po zápase s Jakem Paulem

Anderson Silva prozradil, co dalšího plánuje po zápase s Jakem Paulem Anderson Silva ukázal, že boj má prostě v krvi, Chaveze porazil na body. | zdroj: Profimedia

Je jako Jaromír Jágr bojových sportů, Anderson Silva zkrátka miluje svou práci a chce i nadále ukazovat, že věk je jen číslo.

Po odchodu z UFC Anderson "Spider" Silva nezahálí a už brzy si střihne třetí zápas v boxu. Soupeřem mu tentokrát bude youtuber Jake Paul, pro něhož by měl představovat zatím nejtěžšího soupeře v dosavadní kariéře. Ať už ale souboj dopadne jakkoliv, legendární 47letý Brazilec, který je považován za jednoho z nejlepších MMA fighterů všech dob, má v bojových sportech další plány.

"Mnoho let jsem měl smlouvu s velkou společností (UFC) a byl jsem zaseknutý, nemohl jsem dělat nic víc," rozpovídal se Silva, který nemá na svého bývalého zaměstnavatele nejlepší vzpomínky. "Ale je to minulost. Teď je to o budoucnosti, o mém odkazu. Budu v boxu pokračovat, jak nejlépe dovedu, a v ostatních sportech také. Myslím, že po zápase s Jakem poletím do Dubaje a začnu tam trénovat jiu-jitsu se svým trenérem. Zúčastním se turnaje. Těším se, že budu pokračovat v tréninku, budu do něj dál dávat celé své srdce a testovat sám sebe, svou mysl a tělo."

To ale není vše, Anderson stále neuzavřel ani kapitolu s názvem MMA a rád by za svou bohatou kariérou udělal pořádnou tečku.

"Když jsem přestal bojovat v UFC, mluvil jsem s Japonskem o tom, že bych tam udělal svůj poslední zápas. Dává to naprostý smysl, protože jsem tam započal profesionální kariéru. První pás jsem získal v japonské organizaci Shooto. Jo, možná chci v Japonsku bojovat, udělat tam poslední zápas, abych projevil respekt svým tamějším fanouškům. Uvidíme, ještě nevím," zapřemýšlel nahlas.

Jak ale bylo vidět na poslední tiskové konferenci k zápasu s Jakem Paulem, Silva bojování miluje a nemůže bez něj být. V boxerském ringu mu to navíc opravdu jde, takže pokud nebude nouze o zajímavé soupeře, určitě ho tam budeme vídat i v následujících letech. MMA je ale trochu jiný příběh, v oktagonu se totiž Spiderovi v poslední době moc nedařilo a mnozí mají za to, že odkládáním odchodu do důchodu poškodil svou pověst nejlepšího bojovníka všech dob. Pompézní rozlučku by si ale zasloužil a v Japonsku by ji určitě zvládli zorganizovat.

Zdroje:  The MMA Hour

Nejnovější články