Jake Paul jasně porazil Diaze, na stole je teď nabídka na odvetu v MMA

Jake Paul jasně porazil Diaze, na stole je teď nabídka na odvetu v MMA Jake Paul vs. Nate Diaz | zdroj: Profimedia

Po prohře od profi boxera Tommy Furyho se Jake Paul vrátil do ringu, aby vyzval dalšího MMA bojovníka.

Ben Askren, Tyron Woodley a po dnešku také Nate Diaz. To jsou po dnešku jména úspěšných MMA bojovníků, které v boxerském ringu porazil Jake Paul. Ten desetikolový souboj s Diazem ovládl jasně na body, od publika si ale vysloužil bučení.

 

1. kolo: Hned v prvním kole přišel málem šok, po vlažnějším začátku se do toho Paul opřel a zdálo se, že některé z jeho úderů Diazem otřásly. Od té doby ho držel v defenzivě, nakonec z toho ale nebylo ani počítání.

 

2. kolo: Dokud se jednalo o technický box, měl Jake jasně navrch, Diazovi naopak seděl „dirty boxing“ na blízko a v klinči.

 

3. kolo: Diaz byl jako zombie, neúnavně i přes inkasované údery pochodoval proti Paulovi a na blízko pak rozjížděl delší kombinace. Tohle Jakeovi moc nesedělo a mohlo mu to do dalších kol vysát drahocenné síly.

 

4. kolo: Zatím nejlepší Diazovo kolo, Paulovi boj na blízko opravdu nesvědčil a schytával čím dál tím víc tvrdých úderů.

 

5. kolo: Nate zpomalil a dal Jakeovi prostor pro návrat do hry. V půlce kola ho pak levým hákem poslal do počítání (a málem taky ven z ringu) a od té doby to byl z jeho strany tah na jednu branku. Nate ale ukázal, že ho není radno odepisovat, ke konci kola znovu vystrčil růžky.

 

6. kolo: Jakmile Diaz tlačil, byl zápas spíš pro něj. Když ale polevil, Jake srovnal krok. I jemu ale očividně ubývaly síly a frekvence jeho útoků zpomalovala.

 

7. kolo: V tomhle kole schytal Nate několik tvrdých úderů, jako by ale vůči nim byl imunní a na blízko Paulovi opět zatápěl, jeho kombinacím ale scházela razance.

 

8. kolo: Je obecně známo, že Diaz má prakticky bezednou fyzičku, a tak podle očekávání v závěrečných kolech sešlápl plyn. Boj si očividně užíval a ještě Paula slovně hecoval. Tohle kolo šlo za ním, ale na vítězství bude potřeba víc.

 

9. kolo: Paul ožil a první půlka předposledního kola opět patřila jemu. Diaz měl tlak, ale v útoku byl pasivní. Pak ale jako by si řekl, že už stačilo a znovu převzal otěže. Navíc stíhal bavit diváky svými pověstnými gesty.

 

10. kolo: Nate by nejspíš potřeboval zápasy bez časového limitu, kdy by soupeře prostě vyšťavil. Když se v posledním kole vydal do útoku, Jake raději takticky svázal boj do klinče, který navíc držel i po pokynu od rozhodčího. Za to si vysloužil bučení publika. Diaz ho pak chytil do gilotiny, kterou ale samozřejmě musel pustit. Pojistil si ale vítězství na body.

 

Na oko to sice nebyla nejtechničtější podívaná pro fanoušky klasického boxu, jako show ale duel splnil účel. Diaz sice prohrál, ale u fanoušků mu to nijak neuškodí. Jake Paul už totiž dávno ukázal, že boxovat umí. 

"Je opravdu tvrdý, je pro to známý. Ale tvrdost v tomhle sportu nefunguje," řekl Paul po zápase, pak okřikl bučící publikum. "Bučte si na sebe, panicové!" Diazovi nabídl odvetu v MMA, která by se odehrála v kleci PFL.

"Měl jsem single leg (takedown) v prvním kole a škrcení v devátém, takže tuhle bitvu už jsem vyhrál," zavtipkoval Diaz. Vypadá to, ale že se odvety v kleci v budoucnu dočkáme.

Zdroje:  ESPN

Nejnovější články