Japoncovi se povedlo nevídané KO upkickem, rozhodčí to bohužel neviděl

Japoncovi se povedlo nevídané KO upkickem, rozhodčí to bohužel neviděl Čihiro Suzuki | zdroj: FOTO: Se svolením RIZIN FF

Vypadá to, že v Japonsku roste další hvězda bojových umění. Čihiro Suzuki se na expedici v Azerbajdžánu blýskl skvělým knockoutem.

Japonská organizace RIZIN, v níž kdysi nastupoval i Jiří Procházka, se o víkendu poprvé vydala do světa a uspořádala turnaj v Azerbajdžánu. Hlavní zápas obstaral domácí Vugar Keramov, který obhajoval pás pérové váhy, který se mu podařilo získat na konci července. O něj přijel bojovat japonský multitalent Čihiro Suzuki, jenž naposledy knockoutoval exšampiona Bellatoru Patricia "Pitbulla" Freireho a krom MMA paralelně úspěšně startuje také v kickboxu, kde drží titul organizace KNOCK OUT.

Očekávalo se, že by měl mít Suzuki navrch v postoji, ale pokud by se Keramovovi povedlo zápas přenést na zem, tam by to už mělo být v jeho režii. Azerbajdžánec měl ale v úvodu nečekaně navrch i na nohou. Jakmile ale Japonce dobře trefil boxerskou kombinací, potopil se pro takedown. Jenže to se mu nakonec vymstilo, když chtěl totiž rozjet ground and pound, Suzuki ho vypnul upkickem. Keramov měl navíc tu smůlu, že ačkoliv byl v bezvědomí, zůstával v pozici, jako by dál bojoval, a rozhodčí ze svého pohledu neviděl, že má zápas ukončit. Dostal tak ještě několik zbytečných úderů.

"Věděl jsem, že je rychlý a takedown mu nejspíš neubráním, takže jsem se v přípravě zaměřil na to, jak se z toho pak dostat. Z jeho posledního zápasu jsem věděl, co na zemi přijde, že nafinguje pokus o triangl, a pak zvedne boky, aby mohl rozjet ground and pound, v tom okamžiku mi ale udělal prostor a já ho kopnul. Bylo to přesně tak, jak jsem si to představoval," popsal vítěznou techniku Suzuki, který si i tak ze souboje pravděpodobně odnesl zlomený palec na ruce. To ale nemohlo zmírnit jeho radost, že se stal šampionem ve dvou bojových disciplínách, o čemž prý vždycky snil.

O tom, o jak raritní ukončení jde, svědčí i to, že třeba ve slavné UFC, která produkuje suverénně nejvíc zápasů ze všech organizací, jsme KO upkickem viděli zatím pouze dvakrát. Jon Fitch s ním v roce 2006 vypnul Thiaga Alvese a Niko Price o 12 let později Jamese Vicka. O nebezpečnosti téhle techniky se ale přesvědčil i Jiří Procházka, který přiznal, že ho Dominick Reyes tímto kopem vypnul, ale po dopadu mu naštěstí naskočilo vědomí a mohl pokračovat v boji.

Zdroje:  Rizin

Nejnovější články