Japonec Suzuki se s tím nepáral, 4 vteřiny a KO naskočeným kolenem bylo na světě

Japonec Suzuki se s tím nepáral, 4 vteřiny a KO naskočeným kolenem bylo na světě Takaja Suzuki | zdroj: FOTO: Se svolením Shooto

Dlouhé týdny příprav na zápas, a pak stačí jedna technika a je konec. Sebevědomému japonskému mladíkovi se povedlo zaskočit zkušeného veterána hned na startu.

Jeden z nejpamátnějších knockoutů v historii MMA je bezesporu naskočené koleno od Jorgeho Masvidala, kterým na první dobrou vypnul do té doby neporaženého Bena Askrena. Možná ho tehdy sledoval i dnes 19letý Takaja Suzuki, anebo ho spíš inspirovalo v Japonsku o dost známější koleno Norifumiho "Kida" Jamamota z roku 2006?

Je to nakonec úplně jedno, teď totiž MMA světem rezonuje Suzukiho vlastní verze, jíž se blýskl na akci Shooto. Na ukončení 41letého veterána Júičiho Mijagiho mu stačily pouhé 4 vteřiny. Někteří kritici sice namítají, že se jednalo o zákeřnost, jelikož si Suzuki se soupeřem měl na úvod sportovně ťuknout rukavicí, on ale před startem nikterak nesignalizoval, že o to má zájem. Posuďte sami:

Symbolicky se tak jednalo o generační obměnu. Zatímco kariéra Mijagiho se nevyhnutelně chýlí ke konci, ta Suzukiho je teprve na začátku. Mezi profíky vstoupil v roce 2022 a prohrál zatím pouze úvodní zápas, od té doby už táhne šňůru 5 vítězství v řadě, 3 poslední soupeře navíc ukončil před limitem. Tohle byl navíc jeho první zápas v jedné z největších japonských organizací.

"Mijagi, přestože jsi byl druhý ve světovém žebříčku, bojoval jsi se mnou v mém premiérovém zápase v organizaci Shooto. Za to ti opravdu děkuji," vzkázal Suzuki prostřednictvím sociálních sítí svému protivníkovi, pravděpodobně ale myslel jeho historické maximum, jelikož se Mijagi nyní už tak vysoko nepohybuje, v rámci Japonska je ale stále dost vysoko.

Dravý Suzuki také neskrývá, že má v MMA mnohem vyšší cíle a věří, že se v budoucnu stane šampionem UFC. Pokud bude pokračovat v podobných výkonech, možná jej tam brzy uvidíme.

Zdroje:  Shooto Japan

Nejnovější články