Tohle se nemělo stát. Brazilec naskočeným kolenem vystřelil soupeře ven z klece

Tohle se nemělo stát. Brazilec naskočeným kolenem vystřelil soupeře ven z klece Ilustrační foto: Mounir Lazzez zasahuje svého soupeře naskočeným kolenem. | zdroj: Profimedia

Nepříliš kvalitně postavený oktagon nevydržel a v Brazílii málem došlo k tragédii.

Přestože jsou bojové sporty už ze své podstaty nebezpečné, měli by se organizátoři snažit udělat maximum pro bezpečnost bojovníků. Odstrašujícím příkladem může být brazilská organizace Home Fight Championship, která pořádala před pár dny už svůj třetí turnaj, přesto celá akce působila dost odfláknutým dojmem. V hodně stísněné a nepříliš bytelně působící kleci, se postupně vystřídalo hned několik disciplín - k vidění byl box, kickbox, muaythai, MMA i taneční exhibice.

Když po zhruba 4 hodinách přišel na řadu hlavní zápas mezi ostřílenými "profíky" Romero Reisem a Diogo Galoem, tkanina na podlaze již byla značně roztrhaná, což vzbuzovalo obavy, jak na tom asi bude zbytek oktagonu. Místní bojovníci však jsou zřejmě zvyklí na drsné podmínky, a tak k souboji nastoupili.

Galo (ve žlutých trenýrkách) chtěl bojovat na zemi, Reis ale dobře bránil a když už se ocitl na podlaze, dařilo se mu opět vstávat. V prvním kole tak byl několikrát blízko vítězství před limitem.

Ve druhém kole už Galovi zřejmě nezbývalo moc sil, a tak se tolik nesnažil o takedowny ani o svazování boje do vyčerpávajícího klinče. Reis měl díky tomu dostatek prostoru předvádět své umění boje v postoji. Nepatřičně působil i rozhodčí, který se v malé kleci občas připletl bojovníkům do cesty.

V poslední pětiminutovce už se bojovalo prakticky jen o to, zda Galo dokáže přežít až do konce. Reis byl jasně lepší a zbývalo mu i více sil. Zhruba po minutě překvapil statického soupeře naskočeným kolenem. Ten sice nedostal okamžité KO, ale síla útoku jej odmrštila na klec. Bohužel shodou okolností na dveře, které nápor nevydržely a Brazilec letěl ze zhruba metrové výšky po zádech na beton.

Kamera několik minut zabírala jen překvapeného Reiese, nebylo tedy jasné, jak Galo dopadnul. Nakonec se ale přece jen do klece vrátil a držel se za hlavu, doufejme tedy, že se mu později dostalo adekvátního lékařského vyšetření. Zápas skončil bez výsledku.

Podobný incident se v minulosti odehrál i v našich končinách. Když na turnaji XFN v Bratislavě otřesenému Krisztiánu Simonovi někdo za zády otevřel dveře a on následně vypadl ven. Naštěstí se to i tenkrát obešlo bez vážnějšího zranění. Pro pořadatele je to však zdvižený prst, že i malá chyba může mít velké následky.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články