K obraně proti ruské agresi se přidal i neporažený šampion Bellatoru. Rusům doporučuje, ať nesledují domácí televizi

K obraně proti ruské agresi se přidal i neporažený šampion Bellatoru. Rusům doporučuje, ať nesledují domácí televizi Yaroslav Amosov, šampion Bellatoru | zdroj: Profimedia

Šampion amerického Bellatoru je dalším z bojovníků, kteří se vrátili domů na Ukrajinu, aby ji pomohli bránit před ruskou agresí.

Ještě před pár dny trénoval v Thajsku, pak ale jeho zem napadla ruská vojska a začala válka. Neporažený šampion organizace Bellator Yaroslav Amosov tedy stejně jako třeba boxeři Oleksandr Usyk a Vasil Lomačenko zamířil zpět do vlasti, aby ji pomohl bránit.

"Zdravím. Pravděpodobně si spousta z vás myslí, že jsem utekl, skrývám se nebo něco takového, ale tak to není. Vzal jsem svou rodinu na bezpečné místo a nyní jsem zpět a budu bránit tuhle zemi, jak nejlépe dovedu, čímkoliv budu moct. Miluju tuhle zemi, naši zemi. Rusko přišlo k nám domů a rozpoutalo tady válku, mnoho lidí umírá. Nevinní, ženy a děti. Musíme naši zem bránit a jsme v tom úspěšní, přátelé. A uspějeme, protože pravda je na naší straně," vyjádřil se Amosov prostřednictvím videa na sociálních sítích.

"Rád bych se obrátil na ty, kteří mě sledují z Ruska. To, co vám ukazují v televizi, nemusíte sledovat, není to pravda. Pokud bych byl vámi, ani bych na vaše zprávy nekoukal. Jsme v opravdové válce. Nechápu ty lidi, kteří nevěří, že ruské jednotky vstoupily na Ukrajinu. Vidím to na vlastní oči, slyším to. Dějí se tu strašné věci."
"Zvládneme to. Přátelé, sjednoťte se, pomáhejte si, a všechno dobře dopadne. Pravda je na naší straně a vítězství bude také," přidal na závěr povzbuzující vzkaz vlastním lidem.

Yaroslav Amosov Yaroslav Amosov, když získal titul Bellatoru | zdroj: Profimedia  

Amosov má v MMA dokonalou bilanci 26 výher a žádnou porážku. Na trůn welterové divize usedl loni v červnu, když sesadil Brazilce Douglase Limu. Letos v květnu měla ukrajinského bojovníka čekat první obhajoba proti populárnímu Michaelu "Venomu" Pageovi, který většinu svých soupeřů totálně přejede v postoji. Očekávaný souboj ale bude zřejmě muset počkat, dokud válka na Ukrajině neskončí.

Zdroje:  ringside24.com

Nejnovější články