Kamarádství šlo stranou, legendy thajského boxu se utkaly v zápase bez rukavic

Kamarádství šlo stranou, legendy thajského boxu se utkaly v zápase bez rukavic Saenchai a Buakaw | zdroj: Getty Images

Přestože jsou thaiboxeři Buakaw a Senchai dobří přátelé, v ringu to moc znát nebylo a svedli spolu vyrovnaný zápas.

Jen těžko bychom mezi aktivními thaiboxery hledaly dvě větší legendy, než jsou Buakaw a Saenchai. Asi nikdo ale nečekal, že bychom je mohli někdy vidět v zápase proti sobě. Oba jsou koneckonců velmi dobří přátelé a navíc zápasí v jiných váhových kategoriích. Nakonec se ale ukázala síla peněz, Saenchai přiznal, že za zápas s Buakawem dostal největší výplatu ve svém životě. 

Organizace Bare Knuckle FC, která se jinak zaměřuje na souboje v boxu bez rukavic, navíc kvůli legendám udělala výjimku a vypsala zápas pod lehce upravenými pravidly Muaythai (samozřejmě bez rukavic). Fanoušci se sice obávali, zda se Buakaw a Saenchai nebudou šetřit, oni ale svorně tvrdili, že nehodlají v ringu udělat ostudu ani sobě ani thajskému boxu.

Na první pohled byla vidět výrazná výšková a váhová převaha Buakawa a brilantní technik Saenchai si na něj nemohl dovolit ani zdaleka tolik jako vůči jiným soupeřům. První kolo proběhlo v relativně pomalém tempu, ale jak je u Thajských bojovníků zvykem, postupně přidávali na otáčkách. Dá se sice polemizovat o tom, že do sebe nešli na sto procent, ale rozhodně to nebyl lehký přátelský zápas. Koneckonců posuďte sami:

Buakaw nakonec zvítězil zaslouženě na body, což pro Saenchaie znamená první porážku od roku 2014. Po zápase ale uvedl, že by byl nerad, pokud by fanoušci tvrdili, že prohrál jen kvůli menší velikosti. "Buakaw zvítězil, protože byl lepší," prohlásil. Později ale na sociálních sítě přidal snímek z nemocnice a prozradil, že ho v boji od druhého kola limitovala zlomenina prstu. Oba dva každopádně předvedli pěknou reklamu na Muaythai a daleko víc než boxerské údery používali právě zbraně typické pro toto bojové umění, jako jsou kopy, kolena a lokty. Zda je v organizaci Bare Knuckle FC v budoucnu ještě uvidíme, zatím není známo.

Zdroje:  bareknuckle.tv

Nejnovější články