Karma zafungovala. Bojovník si odmítl plácnout, pak si takedownem naběhl na kop z otočky

Karma zafungovala. Bojovník si odmítl plácnout, pak si takedownem naběhl na kop z otočky Pokus o takedown ve špatnou chvíli znamenal brutální KO | zdroj: FOTO: Se svolením JCK

Plácnout si se soupeřem na začátku zápasu, to je takové nepsané MMA pravidlo. Kdo ho poruší, ten se většinou se zlou potáže.

MMA nabírá na popularitě takřka po celém světě a videa povedených knockoutů či submisí přicházejí z různých koutů naší planety. Tentokrát se podíváme do Číny na akci Jue Cheng King (JCK), kde v zápase dvou tamějších bojovníků padlo KO, které bude pravděpodobně figurovat v žebříčcích o nejlepší KO letošního roku.

Méně zkušenější Guoxu Yang (7-5) si na začátku zápasu se soupeřem odmítl ťuknout a namísto toho do něj rovnou nastoupil kombinací úderů. Jak už se ale ukázalo mnohokrát, karma takovéhle chování moc ráda nemá. Zkušenější Aerdake Apaer (19-13) se nenechal nijak zaskočit a okamžitě přeřadil na vyšší rychlost.

Po půl minutě se Apaer rozhodl z relativně velké vzdálenosti vyzkoušet kop z otočky na střed těla. Namísto toho, aby se ale Yang útoku vyhnul nebo ho zblokoval, rozhodl se v osudný okamžik potopit pro takedown. Kdo někdy kop z otočky dostal, určitě potvrdí, že se jedná o jednu z nejtvrdších technik. A čínský bojovník jeho razanci ještě znásobil tím, že šel hlavou přímo proti němu. Na zem tak dopadl už v bezvědomí.

Zdroje:  UFC Fight Pass , ufc fight

Nejnovější články