Khabib proti sobě postavil 2 vysloužilé UFC bojovníky a málem přišlo překvapení

Khabib proti sobě postavil 2 vysloužilé UFC bojovníky a málem přišlo překvapení Kevin Lee vs. Diego Sanchez | zdroj: Profimedia

V hlavním zápase Khabibovy organizace EFC se proti sobě postavily dvě známé tváře MMA světa, kterým se ale v poslední době příliš nedařilo. 

Khabib Nurmagomedov se svou organizací Eagle Fight Club pořádal druhý turnaj na americké půdě. Na místě se sešla spousta známých bojovníků. Komentování se zhostili Chael Sonnen, Kamaru Usman a Henry Cejudo, v hlavním zápase se zase střetli dva "odpadlíci" z UFC - sebevědomý Kevin Lee a podivín Diego Sanchez.

Favoritem duelu v nové váze do 75 kg byl jednoznačně Lee, kterému je teprve 29 let a přestože se mu v posledních letech výsledkově moc nedařilo, čelil v UFC velice kvalitním soupeřům, pořád je tedy možné, že svůj potenciál naplní. Naopak 40letý veterán Sanchez má svá nejlepší léta za sebou, nedávno navíc musel do nemocnice kvůli těžkému průběhu covidu, a mnozí fanoušci by byli radši, kdyby tenhle podivín už raději pověsil rukavice na hřebík.

Kevin Lee vs. Diego Sanchez Kevin Lee vs. Diego Sanchez | zdroj: Profimedia

Souboj začal překvapivě aktivněji Diego a jeho kopy Leemu docela zatápěly. Dokonce se mu v jednom okamžiku podlomila zadní noha a ukončení kvůli zranění byla reálná hrozba. Kevinovi se ale ve druhé polovině první pětiminutovky povedlo přenést boj na zem, kde měl navrch pro změnu on a chvíli se zdálo, že by snad mohl ukončit zápas na škrcení rear-naked choke, což se mu ale nakonec nepovedlo.

Do druhého kola vstoupil aktivněji Lee, kterému zbývalo více sil. Byl to ale nakonec Sanchez, kdo trefil krásnou levou zadní, po níž se jeho soupeři podlomila kolena. Bylo vidět, že Kevin má s nohama problémy a dokonce začal měnit střeh, aby zraněnou nohu vyloženě nenabízel jako cíl útoků. V závěru si pak nejspíš hodně oddychl, když se mu v polovině kola podařil strh a až do konce tam Sancheze trápil.

Poslední kolo se po většinu času odehrávalo v postoji. Lee i přes zranění dokázal na vyčerpaného Sancheze vyvíjet tlak a nedopřál mu ani chvíli na vydechnutí. Ten ale ukazoval, že má duši bojovníka a neustále se snažil vyrážet k protiútokům. Bohužel ale asi neměl dost sil na to, aby vyslal více kopů na Leeovy nohy. Ten tak v poslední minutě zpečetil své vítězství na body demolicí na zemi, kde možná k ukončení na TKO chybělo jen několik málo vteřin.

Ačkoliv se ze strany favorizovaného Leeho nejednalo o nejlepší výkon, zaslouží si uznání za to, že si pro vítězství dokázal dojít i se zraněným kolenem. Napříště by prý rád zápasil o titul. Sanchez si naopak postěžoval na to, že do tohohle zápasu nastoupil takřka rovnou z nemocnice, kde skončil kvůli onemocnění covidem. Končit ale rozhodně nehodlá a minimálně další 2 zápasy, které má ve smlouvě s EFC, by prý rád odbojoval.

Zdroje:  Eaglefc.com

Nejnovější články