Kickboxer Takeru v očekávané premiéře nestačil na thajského kopáče Superleka, po zápase nemohl chodit

Kickboxer Takeru v očekávané premiéře nestačil na thajského kopáče Superleka, po zápase nemohl chodit Superlek vs. Takeru Segawa | zdroj: FOTO: se svolením ONE Championship

Šampion Superlek potvrdil, že aktuálně nemá ve své váze konkurenci. Očekávaný souboj s japonskou kickboxerskou jedničkou zcela ovládl.

Japonský kickboxer Takeru Segawa zápasil po většinu kariéry pouze na domácí půdě, kde neohroženě kraloval organizaci K-1. Prohrával jen sporadicky a mezi lety 2012-2022 táhl úctyhodnou sérii 35 vítězství v řadě. Tu mu utnul až fenomenální Tenšin Nasukawa v zápase přezdívaném The Match, který živě v hale sledovalo více než 56 tisíc diváků a je možné jej označit za nejočekávanější souboj v dějinách japonského kickboxu.

Po prohře s rivalem Takeru oznámil, že potřebuje pauzu, a přiznal také dlouholeté fyzické i psychické problémy. Přislíbil ale, že až se dá dohromady, vrátí se silnější. Nakonec se také rozhodl, že dá sbohem organizaci K-1 a vyrazí do světa, aby čelil těm nejlepším.

Návrat proběhl loni v létě na menší akci v Paříži, kde se střel s Baileym Sugdenem (toho si můžete pamatovat z pyramidy Oktagon Underground: Last man standing, kde prohrál v úvodním kole s Vaškem Sivákem. Zápas nakonec trval skoro celých pět kol, Segawa ale Angličana postupně demoloval, aby ho dvě vteřiny před koncem zápasu knockoutoval tvrdým předním highkickem (VIDEO).

Ještě před tím ale bylo oznámeno, že Takeru podepsal smlouvu s ONE Championship. Tam ho měl přivítat populární thajský tvrďák Rodtang, jenže ten se zranil, a jako náhradní soupeř byl vybrán rovnou jeho poslední přemožitel – šampion muší váhy kickboxu Superlek, kterému se přezdívá "Kopací mašina".

I proto je trochu zarážející, že Segawa nezapracoval na obraně proti lowkickům. Právě těmi mu totiž Superlek od začátku zatápěl a bylo jasno, že v pětikolovém zápase budou hrát zásadní roli. Japonský fighter sice ukazoval neskutečnou odolnost a dokonce se mu ve třetím kole podařilo šampiona zahnat do úzkých nekonečnou boxerskou kombinací, nakonec z toho ale nebylo ani počítání. Po pěti kolech tedy Superlek zvítězil jasně na body a potvrdil, že aktuálně ve ONE nemá konkurenci. Na poturnajové tiskovce ale přiznal, že ve třetím kole přežil jen silou vůle.

Takeru se rozhodně nemá za co stydět. I když vypadá velmi mladě, je mu 32 let a prodělal spoustu zranění. Po zápase v slzách přiznal, že tohle bylo maximum, co jeho tělo dokáže. Následně sdílel fotografii totálně fialové nohy s tím, že má roztržený stehenní sval a nemůže chodit. Domů z nemocnice se tak musel dostat s pomocí berlí a přátel.

Takeru po zápase se Superlekem Takeru po zápase se Superlekem | zdroj: FOTO: se svolením ONE Championship

Šéf organizace Chatri Sityodtong byl sice rád, že zvítězil jeho krajan, zároveň si ale na tiskovce posteskl, že potřebuje najít japonského bojovníka, který se ve ONE Championship prosadí, aby organizace výrazněji zabodoval právě v Zemi vycházejícího slunce. Po jedné prohře ale samozřejmě neláme hůl ani nad Segawou. 

Zdroje:  ONE Championship

Nejnovější články