Ani tentokrát to legendě kickboxu nevyšlo, Badr Hari šel třikrát k zemi a nakonec zápas vzdal

Ani tentokrát to legendě kickboxu nevyšlo, Badr Hari šel třikrát k zemi a nakonec zápas vzdal Uku Jürjendal vs. Badr Hari | zdroj: FOTO: Se svolením GLORY Kickboxing

Smutný příběh legendárního kickboxera pokračuje. Hari v ringu dostal výprask a nakonec zápas vzdal, zřejmě kvůli zranění.

Každý promotér bojových sportů dobře ví, že největší úspěch mají zápasy, které za sebou mají zajímavý příběh, o něco v nich jde, mají být odpovědí na nějakou otázku. V tomto ohledu je legendární kickboxer Badr Hari k nezaplacení – šňůru bez vítězství táhne sice už od roku 2016, tedy od chvíle, kdy se upsal prestižní organizaci GLORY, stejně tam ale každý jeho zápas z pohledu pozornosti zastíní všechny ostatní.

Hari má navíc ještě jednu výhodu, je totiž takřka jedno, kdo se proti němu v ringu postaví. Jistě, generační souboje s Rico Verhoevenem měly něco navíc, stejně jako uzavření zápasové trilogie s Alistairem Overeemem, i bez nich má ale každý Marokáncův zápas onen potřebný příběh. Dokáže legenda konečně povstat z popela a zvítězí?

Kdo ví, možná by se to bývalo povedlo minulý měsíc proti Jamesovi McSweeneymu. 42letý anglický veterán se jevil jako docela schůdný soupeř, jenže Hari nakonec na poslední chvíli odstoupil, jelikož jeho rodnou zemi postihlo tragické zemětřesení. Náročnou přípravu ale zahodit nechtěl, a tak jej GLORY umístilo hned na další turnaj, který díky tomu získal další kýženou porci mediální pozornosti. Jen se Badr namísto zmiňovanému McSweeneymu postavil Uku Jürjendalovi.

A 34letý Estonec se s legendou nepáral, do počítání jí dvakrát poslal už v první tříminutovce. Hariho se ale pokaždé dokázal zvednout a před dalším bitím ho na chvíli zachránil konec kola. Jürjendal byl ale při chuti a krátce po začátku druhé rundy poslal k zemi znovu. Marokánec sice pokračoval, po chvíli ale z boje vycouval, nejspíš kvůli zranění.

Vítězstvím se Jürjendal kvalifikoval do 8členné pyramidy o 500 tisíc amerických dolarů, kterou GLORY plánuje na konec roku. Co bude s Harim, není jasné. Už loni po prohře s Overeemem (později anulována, jelikož měl Alistair pozitivní dopingový test) plánoval ukončit kariéru, nakonec ale rozhodnutí přehodnotil. Jelikož má opravdu velkou fanouškovskou základnu a stále přitahuje pozornost, může klidně dále obstarávat hlavní zápasy turnajů. Na druhou stranu to dost vypovídá o organizaci samotné, GLORY zkrátka není schopno vytvořit si nějaké vlastní hvězdy a je smutné, že největší promo obstarává veterán, který už v ringu absolvoval bezmála 130 bitev a je už jen stínem své mladší verze. 

Příštímu turnaji za měsíc naštěstí bude vévodit šampion těžké váhy Rico Verhoeven, který má ale opačný problém než Hari – jeho zápasům schází příběh. Na vinně je i to, že má nouzi o zajímavé vyzyvatele. Tariq Osaro by jím mohl být, letos koneckonců knockoutoval všechny tři soupeře a vybojoval prozatimní pás. Jeho jméno ale zatím moc známé není a GLORY by ho potřebovalo fanouškům před zápasem pořádně představit, což se ale nejspíš nestane. Promotéři tak mají štěstí, že se příliš nepovedl akční film Black Lotus, v němž Rico ztvárnil hlavní roli, jinak by jim totiž možná nadobro utekl k herectví.

Zdroje:  Glory Kickboxing

Nejnovější články