Další pokus o restart skomírající kariéry. Badr Hari se o víkendu vrátí do ringu proti nečekanému soupeři

Další pokus o restart skomírající kariéry. Badr Hari se o víkendu vrátí do ringu proti nečekanému soupeři Badr Hari | zdroj: Profimedia

Před lety patřil Badr Hari k nejobávanějším kickboxerům, jenže ta doba už je dávno pryč. Horkokrevný Marokánec se ale ani po sérii neúspěchů nevzdává a o víkendu znovu vstoupí do ringu.

O velký návrat na scénu se Hari pokusil v roce 2016, pod hlavičkou prestižní GLORY se utkal s „králem kickboxu“ Rico Verhoevenem. Ve vyhroceném zápase se nakonec ve druhém kole vzdal kvůli zranění ruky. Následně sice dokázal vyhrát nad Hesdym Gergesem, ale vzápětí vyšlo najevo, že oba využili zakázané látky a výsledek byl anulován.

Marokánec ale stále platí za obrovskou hvězdu, takže jakmile mu vypršel trest za doping, dostal šanci na odvetu s Verhoevenem a to dokonce o titul. Šampiona sice poslal dvakrát k zemi, ale ve třetím kole si poranil kotník a byl konec. Smůla pokračovala i pak. Benjamin Adegbuy se sice pod Hariho kanonádou ve druhé rundě doslova roztančil, ale zachránil ho konec kola. Do poslední tříminutovky Hari naskočil s tím, že vítězství na body nebere, ihned ale sám inkasoval a v zoufalosti se dokonce vrhl po jakémsi takedownu (v kickboxu samozřejmě nedovoleném). Po druhém počítání o pár sekund později už v sobě nenašel srdce pokračovat.

I přes sérii proher ale Hari stále zůstával na třetí příčce těžké váhy a snu o restartu kariéry se nevzdával. GLORY mu předhodilo devítku Arkadiusze Wrzoseka. Ten se od začátku souboje držel dost zpátky a už po dvou minutách šel k zemi po tvrdém úderu na spodek. Hari se nikam nehnal a trpělivě Poláka pronásledoval jako zraněnou kořist. Dvacet vteřin před koncem kola ho sestřelil stejným úderem podruhé. Na začátku druhé tříminutovky šel Wrzosek k zemi potřetí. Publikum šílelo a hnalo Hariho dopředu, aby zápas ukončil. K tomu stačilo už jen jedno počítání. Rozhodující rána ale přišla z druhé strany. Polák zatlačený do provazů vyslal kop na hlavu a ten legendu poslal k zemi. Otřesený Hari jen nevěřícně koukal, co se to stalo. Postavit se nedokázal, byl konec. Odveta pak ztroskotala na tom, že se do sebe v hledišti pustili horkokrevní Marokánci s polskými fotbalovými chuligány a zápas musel být po druhém kole předčasně ukončen bez výsledku.

Poslední kapkou se zdál být loňský souboj s Alistairem Overeemem. Hari jako by už v sobě neměl onen dávný hlad po vítězství a prohrál na body (*později anulováno kvůli pozitivnímu dopingovému nálezu u Overeema). Co ho motivuje brát další a další zápasy? Nejspíš peníze, i přes špatnou výkonnost stále považován za jednu z největších hvězd kickboxu, takže si nejspíš přijde na slušné peníze. GLORY mu navíc nyní předhazuje hratelnější soupeře. Minulý měsíc měl čelit vysloužilému Angličanovi Jemasovi McSweeneymu, Badr ale nakonec odmítl nastoupit kvůli tragickému zemětřesení, které postihlo jeho rodné Maroko.

Nakonec se rozhodl, že přípravu nezahodí a organizace jej umístila hned na následující turnaj GLORY 89, který se odehraje tuto sobotu v Bulharsku. Překvapivě se mu ale namísto zmíněného Angličana postaví estonský hromotluk Uku Jürjendal (19-8, 15 KO). Vítěz si vybojuje místo v 8členné pyramidě, která je plánována na konec roku a jejíž vítěz obdrží bonus 500 tisíc dolarů. Podaří se "Golden boyovi" návrat na výsluní, anebo to bude další fiasko?

Badr Hari vs. Uku Jürjendal Badr Hari vs. Uku Jürjendal | zdroj: FOTO: Se svolením GLORY Kickboxing

Kompletní startovka GLORY 89:

Petchpanomrung (168-39-3, 27 KO) vs. David Mejia (61-15, 18 KO)

Titulový souboj v pérové váze (64 kg)


Stoyan Koprivlenski (18-6, 6 KO) vs. Sorin Caliniuc (11-1)

 

Levi Rigters (14-1, 6 KO) vs. Martin Terpstra (26-6, 13 KO)

Kvalifikační zápas do pyramidy v těžké váze


Badr Hari (106-16, 92 KO) vs. Uku Jürjendal (19-8, 15 KO)

Kvalifikační zápas do pyramidy v těžké váze


Luis Tavares (63-9, 21 KO) vs. Bogdan Stoica (57-13, 40 KO)

 

Aleksandar Petrov (34-6) vs. Karim Mabrouk (26-5-2)

 

Mohamed Touchassie (14-0, 11 KO) vs. Eduard Aleksanyan (18-4, 5 KO)

 

Eduard Gafencu (17-4, 11 KO) vs. Teodor Hristov (14-3, 7 KO)

 

#6 Chris Wunn (35-5-1, 14 KO) vs. Dragomir Petrov (14-3, 7 KO)

Zdroje:  Glory Kickboxing

Nejnovější články