Konečně! "Bigfoot" Silva se po sérii utržených KO rozhodl skončit s MMA, zároveň ale ohlásil další zápas

Konečně! "Bigfoot" Silva se po sérii utržených KO rozhodl skončit s MMA, zároveň ale ohlásil další zápas Antonio "Bigfoot" Silva | zdroj: Profimedia

Svého času patřil Antonio "Bigfoot" Silva k nejlepším bojovníkům v těžké váze a dokázal porazit Andreje Arlovskiho, Fedora Emelianenka či Alistaira Overeema. Od roku 2013 to ale začala být bída a brazilský obr bohužel dlouho odmítal pověsit rukavice na hřebík.

Byl to hodně smutný pohled. Silva fasoval od roku 2013 jeden knockout za druhým, světlými výjimkami byla remíza s Markem Huntem (později anulována kvůli tomu, že byla u Silvy naměřena nadpřirozená hladina testosteronu) a vítězství nad relativně neznámým Soou Paleleiem.

UFC došla se Silvou trpělivost v roce 2016 po tom, co v posledních osmi zápasech šestkrát skončil na T/KO. Byl nejvyšší čas to zabalit, Brazilec to ale odmítal. O důvodech můžeme jen spekulovat. Šlo o bojovnické ego nebo spíš o peníze? Ať už to bylo jakkoliv, o "Bigfoota" byl mezi promotéry stále velký zájem. Kritiku za to slízl Khabib Nurmagomedov, které chtěl Silvu ve své organizaci Eagle FC předhodit Tyronu Spongovi. 

K zápasu nakonec naštěstí nedošlo, Silvův start v USA měla údajně zakázat atletická komise. Tvrdohlavý Brazilec se proto odebral do Ruska, kde mu něco podobného nehrozilo a mohl tak ještě rozšířit svou nevídanou sbírku inkasovaných KO. Dva týdny po sobě tam absolvoval dva zápasy, v obou případech byl ukončen.

I nejzarytější fanoušci už si museli přát, ať to Antonio raději zabalí, protože mu hrozilo nevratné poškození mozku. On ale místo toho na sociálních sítích oznámil, že podepsal kontrakt na další zápas, v němž se postaví Haimu Gonzalovi z Izraele. Obavy přiživila i jeho manažerská stáj, která napsala, že ačkoliv se v kleci sice potkají dva gentlemani, mohou se fanoušci těšit na brutální bitvu. 

Záhy naštěstí vyšlo najevo, že půjde o zápas v grapplingu, kde Silvovi další tvrdé KO snad nehrozí. Zároveň v rozhovoru pro Canal Encarada em Instantes prozradil, že s MMA končí. Doufejme, že to tedy bude vztaženo i na další plnokontaktní bojové disciplíny jako jsou kickbox či box. Žádný soudný promotér by už koneckonců neměl Silvu do ringu či oktagonu pustit, protože v jeho případě jde skutečně o zdraví.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články