Brazilský veterán dostal v Rusku další tvrdé KO, ani po 7 letech bez výhry ale končit nehodlá

Brazilský veterán dostal v Rusku další tvrdé KO, ani po 7 letech bez výhry ale končit nehodlá Antonio "Bigfoot" Silva | zdroj: Profimedia

Komu není rady, tomu není pomoci, chtělo by se říct v případě brazilského bojovníka s přezdívkou "Bigfoot". Někdejší titulový aspirant z UFC schytává jedno KO za druhým.

 

Zabalit to včas, to je v plnokontaktních bojových sportech důležitější než kde jinde. Pokud si totiž bojovník nedá říct a odmítá rukavice pověsit na hřebík i přes znatelný pokles výkonnosti a v některých případech také sérii knockoutů, jde o zdraví.

Odstrašujícím příkladem může být Brazilec Antonio "Bigfoot" Silva. Ten kdysi patřil mezi nejlepší těžké váhy, na kontě má výhry nad takovými jmény jako Fedor Emelianenko, Andrej Arlovski či Alistair Overeem. V roce 2013 dokonce sahal po titulu UFC, na Caina Velasqueze ale nestačil a vyfasoval TKO v prvním kole. Od té doby dokázal už získat jen jedinou výhru a aktuálně se série jeho porážek zastavila na čísle 7. Až na jedno bodové rozhodnutí navíc všechno knockouty. A to není všechno, Silva totiž zkoušel také kickbox a box bez rukavic, i v těchto případech do konce zápasů nevydržel.

Nedávno se měl "Bigfoot" představit v Khabibově organizaci EFC, ale naštěstí nedostal povolení od atletické komise. Od zápasení ho to ale nemohlo odradit a kývnul na nabídku z Ruska, kde se postavil 30letému Olegu Popovovi (14-1).

Statistiky jejich zápasu jasně ukazují, jak moc jednostranná záležitost to byla. Popov trefil během nedlouhého zápasu 52 úderů, 8 loktů, 5 kopů a 2 kolena, zatímco Silva jeho směrem vyslal pouhých 5 úderů, z čehož zasáhly pouze 2, a jeden kop.

Po 15 vteřinách druhého kola byl konec, když Popov trefil Silvu z ústupu přední rukou přímo na bradu a ten šel pravděpodobně už v bezvědomí k zemi, kde schytal ještě několik dalších úderů.

Těžko říct, co Antonia stále nutí zápasit, zda je to jeho ego či tíživá finanční situace, je ale jasné, že už to měl dávno zabalit a někdo z jeho trenérů či blízkých by mu měl domluvit, jinak to neskončí dobře. Sám brazilský bojovník už ale na sociálních sítě přidal fotky z tréninků, takže zřejmě končit nehodlá.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články