Legenda UFC čelí obvinění z pokusu o vraždu, bývalý šampion těžké váhy měl střílet v San José

Legenda UFC čelí obvinění z pokusu o vraždu, bývalý šampion těžké váhy měl střílet v San José Cain Velasquez se po UFC uchytil v profesionálním wrestlingu. | zdroj: Profimedia

Motiv zatím není znám, ale populární americký bojovník Cain Velasquez měl postřelit jiného muže. Ten je naštěstí mimo ohrožení života.

 

Cain Velasquez, mnohými považován za jednu z nejlepších těžkých vah, která kdy vkročila do oktagonu UFC, se pravděpodobně zapletl do velmi zlého incidentu. 

V pondělí odpoledne byl tento bývalý šampion zadržen policií jako hlavní podezřelý v případě střelby v kalifornském Morgan Hill, pár kilometrů jižně od San José. Na místě byl postřelen zatím neznámý člověk, který byl následně převezen do nemocnici s život neohrožujícími zraněními.

Velasquez byl vzat do vazby na místní policejní stanici bez možnosti propuštění na kauci. Počká tam na soud, který je naplánován na středeční poledne místního času. Čelit bude obvinění z pokusu o vraždu.

Policie zatím nezveřejnila žádné podrobnosti, pouze potvrdila prostřednictvím twitteru totožnost obviněného s tím, že podrobnosti a motivy činu jsou v tuto chvíli předmětem vyšetřování.

Jak je zřejmé z předchozích řádků, nejsou zatím známy žádné podrobnosti, ale skutečnost, že je Velasquez ve vazbě bez možnosti propuštění na kauci vypovídá, že jde o skutečně vážnou záležitost. V případě usvědčení z pokusu o vraždu prvního stupně (tedy úkladnou) může v Kalifornii hrozit až doživotní trest odnětí svobody. Pokud by byl čin klasifikován jiným stupněm, hrozí 5-9 let ve vězení.

V poslední době nejde o ojedinělou věc, kdy má bývalý nebo současný zápasník UFC problémy se zákonem. Vzpomenout můžeme například Luise Peňu nebo stálici v tomto oboru, Jona Jonese. V případě potvrzení obvinění je však Cain Velasquez bohužel dalece předčí.

Velasquez se v kleci představil naposledy v únoru 2019, kdy prohrál po 26 vteřinách prvního kola s Francisem Ngannou. Jeho kariéra, při které absolvoval pouhých 17 profesionálních zápasů během 13 let, byla provázena množstvím zranění, hlavně kolen. Po odchodu z UFC se angažoval v profesionálním wrestlingu v mexické organizaci AAA a krátce byl také součástí WWE. Teď je však dost možné, že už se do pro-wrestlingu nikdy nevrátí.

Aktualizace:

Podle nejnovějších informací, s kterými přišel deník The Mercury News, měl Velasquez střílet na auto, v kterém se nacházel Harry Eugene Goularte. Ten byl obviněn ze sexuálního zneužití nezletilé osoby, kterou má být Velasquezova blízká příbuzná. Bližší informace noviny s ohledem na její věk a povahu případu nezveřejnily. Goularte byl minulý pátek krátce po svém obvinění podmínečně propuštěn a měl tak strávit čekání na soudní proces na svobodě.  

V autě, na které podle policie Velasquez střílel, cestovaly další dvě osoby. Jednou z nich byl Goulartův nevlastní otec, který byl minimálně jednou zasažen a byl následně převezen do nemocnice s život neohrožujícím zraněním.

Zdroje:  tmzsports.com

Nejnovější články