Legendární Wanderlei Silva byl sražen autem při jízdě na kole. Život mu zachránila přilba

Legendární Wanderlei Silva byl sražen autem při jízdě na kole. Život mu zachránila přilba zdroj: Profimedia

Dopravní nehody se nevyhýbají ani těm nejdrsnějším bojovníkům.

Brazilská legenda MMA, Wanderlei „The Axe Murderer“ Silva býval jedním z nejdrsnějších bojovníků v MMA. Své soupeře kosil v PRIDE FC i v UFC svými tvrdými koleny a pěstmi. Čím tvrdší soupeř, tím více to Wanderleie bavilo. Teď však zažil tvrdý střet zcela jiného kalibru.

Ve středu večer jej totiž při projížďce na kole srazilo auto. Stalo se tak v jeho rodném městě Curitiba, v Brazílii a Silva bohužel nevyvázl bez úhony. Naštěstí jej muž, který jej srazil, naložil do auta a odvezl do nemocnice.

Wanderlei o nehodě promluvil a uvedl, že utrpěl zlomeninu pravé nohy a „silniční lišej“ na obličeji.

„Mohl jsem klidně zemřít, kdybych neměl přilbu,“ řekl Silva. „Lidi musí být v dopravě více opatrní. Je obtížné jezdit na kole v Curitibě.“

Pro legendárního bojovníka to není poprvé, co ho srazilo auto. V roce 2016 jej také srazilo auto, když jel na kole, ale tehdy řidič od nehody ujel.

„To mě donutilo přehodnotit celý můj život. Hodně jsem se z toho poučil,“ řekl tehdy Silva. „Žijte dobře, protože brzy může být po všem. Bůh vám žehnej a pokud jezdíte na kole, používejte přilbu, protože nikdy nevíte, kdy ji budete potřebovat.“

Wanderlei Silva je ve svých 43 letech momentálně sice v důchodu, ale nedávno oznámil, že by rád boxoval s Mikem Tysonem v boxerském zápasu bez rukavic. I přestože je uskutečnění tohoto zápasu poměrně hodně nepravděpodobné, Wanderlei si teď musí léčit zlomenou nohu, takže se zápasu mezi dvěma legendami MMA a boxu určitě nedočkáme.

I tak si ale můžeme připomenout Silvovy nejlepší momenty:

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články