Magomed Bibulatov tvrdě knockoutoval svého soupeře kopem z otočky a zařadil se tak mezi kandidáty na KO roku

Magomed Bibulatov tvrdě knockoutoval svého soupeře kopem z otočky a zařadil se tak mezi kandidáty na KO roku zdroj: Profimedia

„Jsem tu jen na otočku,“ chtěl pravděpodobně říct svým kopem ruský MMA talent, který svého soupeře nekompromisně vypnul.

O víkendu se v Čečensku konal MMA turnaj ACA 112, na kterém byli diváci svědky velice povedeného výkonu domácího bojovníka, Magomeda Bibulatova. Ten svého brazilského soupeře Rodriga Praiu v úvodu zápasu nekompromisně knockoutoval a zasloužil si tak místo mezi kandidáty na KO roku.

Magomed Bibulatov je ve 32 letech zkušeným bojovníkem s velmi dobrým skóre 17 vítězstvími a pouhými 2 porážkami. Pochází z Čečenska a a k bojovým uměním tíhl už od mala. Karate začal trénovat už od 6 let a po střední škole, zároveň se studiem právnické fakulty, začal zápasit také v MMA.

Po 14 vyhraných zápasech bez jediné porážky, si jej v roce 2017 všimlo UFC a Magomed si tam odbouchal 3 zápasy. Bohužel vyhrál jen jeden a nakonec se vrátil domů do Čečny a začal bojovat v místní organizaci ACA (Absolute Championship Akhmat). V té má momentálně 3 zápasy a všechny vyhrál před limitem.

Jeho brazilský soupeř, Rodrigo Praia, je také zkušeným borcem a před zápasem s Bibulatovem měl pěkné skóre 15 výher a jen 3 porážky. Navíc vyhrál 4 zápasy za sebou, takže papírově měl být zápas velice vyrovnaný.

Duel se odehrál v bantamové váze (do 61,2kg) a nakonec trval pouhou minutu a deset vteřin. Bibulatov zahnal kombinací úderů svého brazilského soupeře ke kleci, a když viděl, že se soupeř chystá jít doleva, změnil svůj střeh a vypálil do protisměru spinning wheelkick (obloukový kop z otočky). Praia sice na poslední chvíli poznal, že se něco chystá a snažil se krýt si rukama tělo, ale Bibulatův kop našel přesně jeho čelist a poslal nebohého Brazilce okamžitě k zemi. Žádné další údery nebyly třeba a Bibulatov vyhrál velmi působivým způsobem.

Bibulatov je velice dobrý striker, a to, že takovýmto způsobem trefil svého soupeře nebyla náhoda. Sami se můžete podívat na jeho tréninkové video, kde trénuje přesně ten kop, kterým Praiu skolil:

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Шлифуем ударную технику с @bersanukaev_dukvakha ☑️ . #aca #akhmatmma #chaborz #akhmatsila

Příspěvek sdílený CHABORZ ™️ (@bibulatov_057),Srp 13, 2020 v 12:32 PDT

Zdroje:  Sherdog , ACA

Nejnovější články