MVP chce být šampionem Bellatoru. V cestě mu ale bude stát favorizovaný americký wrestler Storley

MVP chce být šampionem Bellatoru. V cestě mu ale bude stát favorizovaný americký wrestler Storley Michael "Venom" Page i Logan Storley úspěšně navážili požadovanou váhu a utkají se o prozatímní titul welterové váhy Bellatoru. | zdroj: Getty Images

Šampion welterové váhy Yaroslav Amosov brání svůj domov na Ukrajině, a tak se o prozatímní pás  Bellatoru utkají dva stylově naprosto rozdílní bojovníci.

Bellator opět zavítá do Londýna a už dnes večer se tak můžeme těšit na zajímavé souboje. Kromě Lyota Machidy či Paula Daleyho nás čeká hlavní zápas večera, který bude mít titulový nádech, protože se v něm o prozatímní titul welterové váhy utká Michael „Venom“ Page (MVP) s Loganem Storleym.

Původně se měl MVP utkat s právoplatným králem welterové divize Bellatoru, ukrajinským šampionem Yaroslavem Amosovem, ale ten teď vede na Ukrajině mnohem nebezpečnější a důležitější boj, a tak se Bellator rozhodl, že mezitím uspořádá zápas o prozatímní šampionský pás mezi MVP a Storleym.

MVP je zkušeným 35letým veteránem, který exceluje v postoji a svým uvolněným, ale nebezpečným stylem je divácky velmi atraktivní. Za svou kariéru nasbíral 20 vítězství (12 KO, 3 submise) a jen jedinou porážku. I přes tyto úspěchy ale jeho kritici často (poměrně oprávněně) namítali, že MVP nebojoval s žádným špičkovým bojovníkem a když se tak stalo, dostal KO od Douglase Limy. Loni v říjnu ale britský bojovník oplatil Limovi porážku a ukázal, že opravdu patří mezi elitu a má titulový potenciál.

Ten však má i jeho soupeř Logan Storley. Stejně jako Page inkasoval také jen jednu porážku, když jej na split decision porazil současný šampion Amosov, jinak ale nasbíral Storley 13 vítězství a pro Page bude určitě představovat nebezpečného soupeře. Jedná se totiž o prvotřídního wrestlera, který začal zápasit na žíněnce už v 5 letech a v USA to dotáhl až na titul Division 1 NCAA All – American. Navíc i když v zápase preferuje wrestling, má také poměrně solidní postoj. Je však pravda, že ve strikingu bude oproti MVP pravděpodobně zaostávat, čehož si je vědom i britský bojovník:

„Pořád nemám pocit, že je Logan kdekoliv blízko úrovni mého strikingu. O tom ani nemá cenu vést v kleci konverzaci,“ prohlásil sebevědomě Page. S tím, že postoj bude spíše výsadou britského bojovníka souhlasí i Storley, ale zároveň si věří, že má zbraně na to, aby jej porazil:

„Když s ním bojujete, musíte se soustředit celých 25 minut. A musíte vědět, že vás bude frustrovat, protože nebude stát v té typické bojové vzdálenosti, na kterou jste zvyklí. On ale ví, že to bude pořádný zápas, že tam půjde s jiným bojovníkem, než se kterým kdy bojoval,“ dodal Storley.

Je pravda, že pokud si MVP bude muset neustále dávat pozor na takedowny, je zde pravděpodobnost, že jej může Storley překvapit nějakým tvrdým úderem. Něco podobného si asi myslí také bookmakeři, protože poměrně překvapivě je Storley v zápase pasován na velkého favorita (kurz 3.0 na vítězství Page oproti 1.35 na Storeyho). S tím však rozhodně nesouhlasí MVP, který vidí své vítězství jako jediný možný výsledek zápasu:

„Budu běsnící, budu dominovat, budu výjimečný, budu na vrcholu. Pokud by mě Storley v nějakém alternativním vesmíru měl být schopen porazit, potom by musel být sakra dobrý. Protože já jsem úžasný,“ řekl se vší skromností Page, který bude mít určitě obrovskou podporu domácího publika.

Ve finále však půjde o klasický souboj strikera s wrestlerem a bude tak záležet na tom, kdo si dokáže prosadit svůj styl. Komu se tao nakonec povede se dozvíme už dnes v noci. Hlavní karta turnaje Bellator 281 začíná od 22 hodin, takže hlavní zápas by mohl přijít na řadu něco po půlnoci.

Zdroje:  Sherdog.com , YouTube - Bellator MMA

Nejnovější články