Na misi v Iráku přišel o ruku, přesto americký veterán válí v kleci, soupeře zničil TKO v 1. kole

Na misi v Iráku přišel o ruku, přesto americký veterán válí v kleci, soupeře zničil TKO v 1. kole Joshua Rector | zdroj: FOTO: Fight Hard MMA

Všechno lze, když se chce, třeba zápasit a vyhrávat v MMA, přestože vám chybí jedna ruka. 

Joshua Rector je americký válečný veterán, který v roce 2010 na misi v Iráku přišel o ruku při nehodě bojového vozidla, které jeho kolega převrátil na střechu. Ještě předtím ale začal s tréninkem jiu-jitsu, k němuž ho inspiroval jeden z kolegů, který už v té době zápasil v MMA. Nepřestal pak ani bez ruky, která mu byla v půli předloktí amputována.

"Přestože si to většina lidí při pohledu zvenčí myslí, není to taková nevýhoda, jak byste si mysleli. Všechno, co jsem trénoval, jsem se musel naučit svým vlastním stylem. Je to jako cokoliv jiného, existuje způsob, jak to udělat," říká Rector.

MMA kariéru začal v roce 2013 a vyšlo mu to parádně, první čtyři soupeře donutil odklepat, poté ale následoval stejný počet porážek a od ledna 2016 pauza až do června letošního roku, kdy se Joshua vrátil na akci Fight Hard MMA. Colbyho Cartera, pro něhož to byla v kleci premiéra, přejel už v prvním kole a zvítězil na technické KO.

"Nikdo nechce být tím chlapem, který dostane výprask od chlápka s jednou rukou, a nikdo nechce být ani tím, kdo jednorukého chlapa porazí," nechal se Rector slyšet pro web Mymmanews. Jak to s jeho kariérou bude pokračovat, zatím není jasné. Není ale ani prvním, ani posledním jednorukým bojovníkem, který v bojových sportech slaví úspěchy.

Na sestřih z posledního Joshuova zápasu se můžete podívat zde:

 

Zdroje:  mymmanews.com

Nejnovější články