Nejlepší bojovník všech dob? Fedor i ve svých 45 letech knockoutoval amerického obra v prvním kole

Nejlepší bojovník všech dob? Fedor i ve svých 45 letech knockoutoval amerického obra v prvním kole "Poslední císař" Fedor Emelianenko knockoutuje Tima Johnsona v prvním kole třemi rychlými údery. | zdroj: Getty Images

Říká se, že věk nezastavíš, ale Fedor Emelianenko rozdává knockouty jako zamlada, což včera pocítil jeho soupeř Tim Johnson.

Turnaj Bellator 269, který se odehrál včera v Moskvě, vyvrcholil zápasem domácí legendy Fedora Emeliananka s americkým bombardérem Timothy Johnsonem.

Johnson si jako nástupovou píseň vtipně zvolil „Real American“, která byla kdysi nástupovkou slavného profi wrestlera Hulka Hogana. Fedor, který se do klece vracel téměř po dvou letech, naopak jako obvykle zvolil klidnou ruskou píseň, která tomuto legendárnímu bojovníkovi dodávala jeho mýtickou auru a věštila klid před bouří.

Oproti Emelianenkovi, šel Johnson do zápasu o téměř 12 kg těžší a o 7 cm vyšší, ale ani to mu proti „Poslednímu císaři“ nepomohlo. Fedor jako by v domácí atmosféře zapomněl, kolik už má let, a ukázal divákům, že je pořád skvělým bojovníkem.

Hned od začátku zápasu zaujal ruský bojovník střed oktagonu a soupeře, který bojoval v obráceném střehu, pomalu vytlačoval ke kleci. I přesto, že byl Fedor o 9 let starším, působil rychleji a lehčeji na nohách a dokázal lépe kontrolovat vzdálenost. Oba si po chvíli rozdali několik dobrých ran a zápas začal zrychlovat.

Netrvalo však dlouho a Fedor si velice zkušeně počkal na svoji příležitost. V momentě, kdy se Johnson chystal ke svému přednímu háku, předešel jej svým zadním direktem, za který bleskurychle přidal háky z obou stran. Johnson se svalil na zem a bylo jasné, že je po zápase, což ihned potvrdil rozhodčí, který souboj v čase 1:46 ukončil.

Fedor tak znovu ukázal, že i přes svůj věk neztratil nic na svých dovednostech a dokonce ani na své rychlosti. Jako obvykle však své vítězství nijak zvlášť neslavil, jen zvedl ruku, pousmál se a odešel za svými trenéry.

„Je to pro nás obrovská akce. Je to už nějaká doba, kdy jsem naposledy bojoval v Rusku,“ řekl po zápase legendární Rus, který byl dlouhá léta považován za vůbec nejlepšího bojovníka na světě.

Večer se mu opravdu vydařil, protože vyhrál nejen jako bojovník, ale také jako trenér, když všichni jeho svěřenci odcházeli se zvednutou rukou. „Díky bohu, že dnes všichni (od nás) dokázali vyhrát. Už teď máme dva šampiony a připravujeme dalšího,“ řekl Emelianenko.

„Tohle bylo jedno z nejdůležitějších vítězství v mé kariéře, když vezmu v úvahu, kde se zápas odehrával, můj věk, Timovu sílu a fakt, že je opravdu silným soupeřem,“ dodal Emelianenko na tiskové konferenci.

Ačkoliv Fedorovi zbývá ještě jeden zápas z jeho smlouvy s Bellatorem, spekulovalo se o jeho odchodu do důchodu. Nakonec to ale vypadá, že ruský bohatýr ještě rukavice na hřebík věšet nebude:

„V tento moment neplánuji ukončit kariéru, promluvím si se Scottem (Cokerem), promluvím si se svoji rodinou, budu o tom přemýšlet a bůh mi řekne, co mám dělat,“ prozradil další postup Emelianenko.

Zdroje:  Bellator.com , mmajunkie.com , youtube - cageside press

Nejnovější články