Organizace ONE Championship vyvěsila černé prapory, jeden z jejích elitních bojovníků tragicky zahynul

Organizace ONE Championship vyvěsila černé prapory, jeden z jejích elitních bojovníků tragicky zahynul Iuri Lapicus | zdroj: FOTO: se svolením ONE Championship

Po vážné dopravní nehodě bohužel v pondělí odpoledne zemřel uznávaný rumunský MMA bojovník Iuri Lapicus.

Itálie byla jeho osudem. Právě v této zemi začal tehdy 19letý Moldavan Iuri Lapicus svojí profesionální kariéru ve smíšených bojových uměních. A nedařilo se mu vůbec zle. Tento excelentní zemař totiž ve středomořském státě nepoznal přemožitele a získal hned dvanáct vítězství v řadě, díky čemuž získal smlouvu v prestižní ONE Championship.

V největší asijské MMA organizaci navázal na svoji formu a díky dvěma dominantním výhrám dostal šanci zabojovat o titul divize do 77 kg. Od šampiona Christiana Leeho ale vyfasoval první porážku v kariéře, která navíc přišla technickým KO už v prvním kole.

Následně se Lapicus vrátil proti ex-šampionovi UFC Eddiemu Alvarezovi, nad nímž měl poměrně navrch, ale Američan použil zakázané údery do zátylku a zápas tak skončil bez výsledku. Zklamaný Lapicus si dal krátkou pauzu a následně se loni v létě vrátil proti Zebaztianu Kadestamovi, jenž ho ale po necelé minutě tvrdě knockoutoval.

Další zápas už Lapicus bohužel nikdy nepřidá. V Itálii, která se mu díky předchozí kariéře stala domovem, se totiž teprve 27letý bojovník minulý pátek při projížďce na motocyklu čelně střetl s protijedoucím vozidlem a musel být okamžitě s těžkými zraněními transportován do milánské nemocnice. Tam následkům nehody i přes veškerou snahu doktorů v pondělí odpoledne podlehl.

To v úterý v noci potvrdila i asijská organizace v krátkém tiskovém prohlášení na jejich twitterovém účtu. „Tým ONE Championship je zdrcen tragickým úmrtím Iuriho Lapicuse,“ napsali. „Naše myšlenky a modlitby v této těžké chvíli směřují k jeho blízkým. Odpočívej v pokoji, Iuri.“ V poslední době je to pro asijskou organizaci už druhá tragédie, na konci loňského roku totiž zemřela bojovnice Victoria Lee.

Zdroje:  tisková zpráva - ONE

Nejnovější články