Rozhodl se Soldič pro UFC? V rozhovoru asi omylem prozradil víc, než sám chtěl

Rozhodl se Soldič pro UFC? V rozhovoru asi omylem prozradil víc, než sám chtěl Roberto Soldič se stal šampionem dvou váhových kategorií organizace KSW. | zdroj: Foto: se svolením KSW

UFC nebo KSW? Poslední měsíce se všechny zprávy o Robertu Soldičovi zaměřují jen na jediné - kde bude tento chorvatský KO specialista dál působit? A vypadá to, že sám omylem vyzradil odpověď.

Sága rozhodování Roberta Soldiče o budoucím působišti se možná chýlí ke konci. Je veřejně známo, že má tento dvojnásobný šampion KSW před sebou v současné smlouvě už jen poslední zápas pod křídly tohoto polského gigantu. A tajemstvím není ani to, že o jeho služby stojí snad všichni promotéři hlavních MMA organizací na světě, přičemž hlavní kandidáti jsou evidentně UFC a KSW. 

V Polsku by si svého šampiona a jednu z hlavních hvězd samozřejmě rádi nechali. Poslední nabídka, která utekla do médií, zněla milion eur za čtyři zápasy a nádavkem šanci zabojovat o titul v polotěžké váze, čímž by se Roberto mohl stát trojnásobným šampionem. KSW takové peníze rozhodně je schopná zaplatit, v minulosti se spekulovalo o podobných výplatách pro Pudzianowského nebo Khalidova. Navíc je Roberto obrovsky populární také v Německu, kde žije a trénuje, a mohl by tak pro KSW sloužit jako trumfové eso při vstupu na tamější trh.

Na druhou stranu je otázka, jestli by dokázali najít Soldičovi další odpovídající soupeře, protože se zdá, že svoji současnou konkurenci dalece převyšuje. A nejspíše tento pohled na věc převážil také v hlavě chorvatského bojovníka. Ten byl tento víkend společně se svým manažerem Ivanem Dijakovičem hostem na chorvatském kanále Podcast Inkubator

Řeč byla samozřejmě také o budoucnosti, na což však oba svorně odpovídali, že nemůžou ještě nic konkrétního odhalit. Zhruba v polovině rozhovoru dostal ale Soldič nevinnou otázku na to, co si myslí o potenciálním měření sil se  současným šampionem welterové váhy v UFC Kamaru Usmanovi. Jeho odpověď pak nejspíš prozradila více, než měl Roberto původně v plánu:

„Jsem rychlejší, fyzicky silnější, lepší v postoji. Jsem taky mladší a nemám problém se zraněními. Co se týče jeho, má dobrou hlavu, je mentálně silný. Má šampionskou mentalitu. Věřím, že toto jméno by mi dalo odpovídající motivaci, a ten zápas by pro něj nebyl lehký. Musel by být ve skvělé formě, aby mě ukončil. Pořád jde dopředu a láme člověka psychicky. Chtěl bych si to taky zkusit. A už teď vidím, že to dokážu a proto jsem si vybral UFC.“

Je třeba říct, že rozhovor byl vysílán živě, takže nebyl prostor něco nevyhovujícího vystřihnout. Sám Roberto nevypadal, že by řekl něco, co říct nechtěl a ani z kamenného výrazu Dijakoviče nebylo nic moc poznat. Je tedy dost pravděpodobné, že se jednoduše bezelstně prořekl.

V UFC by si Roberto nejspíše finančně pohoršil, podle posledních spekulací mu bylo nabídnuto 100 tisíc eur za jeden zápas. Jenže navíc k tomu by případná smlouva měla obsahovat klauzuli, která bude garantovat titulový zápas v případě tří vyhraných zápasů.

Na oficiální oznámení si ale budeme muset ještě nějaký čas počkat, pokud jej toto vyjádření o něco neurychlí. Soldič bude muset přecejen ještě odbojovat poslední zápas pod KSW, kde by měl obhajovat jeden ze svých titulů. A pak bychom mohli pro změnu začít spekulovat o tom, kdo jej v nejslavnější organizaci na světě přivítá. 

Zdroje:  lowking.pl

Nejnovější články