Šampion šel do kolen, pak ale pohádka skončila a Litevce doslova zdemoloval

Šampion šel do kolen, pak ale pohádka skončila a Litevce doslova zdemoloval Julius Anglickas vs. Vadim Němkov | zdroj: Profimedia

Vadim Němkov ukázal, že se titulu v Bellatoru jen tak vzdát nehodlá. Dominantním výkonem se probil do finále Grand Prix v polotěžké váze, kde na něj čeká "odpadlík" z UFC.

Bellator o víkendu nabídl zajímavý turnaj UFC 268, který kvalitativně zastínil konkurenční UFC. Nejzajímavější byly rozhodně semifinálové boje v Grand Prix polotěžké váhy, o níž šéf organizace Scott Cooker sebevědomě prohlašuje, že je nejlepší na světě.

Zatímco první vyřazovací souboj skončil už po 51 vteřinách, když "odpadlík" z UFC Corey Anderson knockoutoval Ryana Badera, ve druhém duelu jsme se málem dočkali po minutě a půl velkého překvapení.

Litevec Julius Anglickas byl totiž do pyramidy dosazen teprve nedávno, když kvůli zdravotním komplikacím odpadl známý postrach Anthony "Rumble" Johnsson. Zřejmě i sám Anglickas si uvědomoval, že proti šampionovi Vadimu Němkovovi nemá moc šancí, z počátku tedy zůstával spíš v obraně a trpělivě čekal na svou šanci.

Ta přišla zhruba po minutě a půl, když Němkov vyrazil do útoku a Anglickas zakontroval. Jeho úder našel cíl rychleji a šampion šel do kolen.

Bleskově sice vstal, ale o pár vteřin později boj raději sám přenesl na zem. Litevec se ale ze zad dobře bránil a po minutě a půl opět unikl do postoje. Němkov se ale stihl dostatečně zotavit a po zbytek kola dominoval.

Ruský bojovník určoval průběh i po většinu druhého kola. V postoji měl navrch, ale jakmile ucítil, že toho bylo dost, vzdal souboj na zem, kde dominoval až do konce kola. Anglickase od ukončení na TKO dělilo nejspíš jen několik vteřin. Bellator má otevřené bodování, takže bylo vidět, že kolo šlo v poměru 10:8 na Rusovu stranu.

O jasné převaze svědčí i čísla o počtu útoků, zatímco Němkov vyslal 184 úderů a trefil 115, Anglickas pouze 8 z 51.

Šampion ale zároveň přišel na to, že Litevec má tvrdou hlavu, z úderů tedy přešel na pokusy o submise. Z armbaru se mu však ve třetím kole Anglickas nakonec vysmýkl.

To samé ve čtvrtém kole, Němkov se opakovaně z různých pozic pokoušel o amerikanu, ale Anglickas pokaždé ubránil. Pouhých 40 vteřin před koncem, ale šampion překvapivě zaútočil na druhou ruku a litevský bojovník kimuru takřka okamžitě odklepal.

Němkov tak prodloužil své vítězné tažení už na 9 zápasů. Naposledy prohrál v roce 2016, kdy ho těsně 2:1 na body porazil Karl Albrektsson. Ještě předtím se v RIZINu po úvodním desetiminutovém kole vzdal Jiřímu Procházkovi kvůli vyčerpání.

Přímo do klece za ním přišel Corey Anderson, který se s ním utká ve finále. Šéf Bellatoru neskrývá nadšení, vítěz podle něj bude nejlepší polotěžkou vahou na světě. Většina fanoušků s ním ale pravděpodobně souhlasit nebude.

Zdroje:  Bellator MMA

Nejnovější články