V turnaji Bellatoru muselo kamarádství stranou. Anderson utloukl Badera za pouhých 51 vteřin

V turnaji Bellatoru muselo kamarádství stranou. Anderson utloukl Badera za pouhých 51 vteřin V semifinále turnaje proti sobě nastoupili kamarádi, zápas dlouho netrval | zdroj: Profimedia

Corey Anderson je finalistou Grand Prix Bellatoru. Ryanu Baderovi, svému kamarádovi a bývalému šampionovi dvou váhových divizí, nedal prakticky žádnou šanci a z klece ho vyprovodil parádním TKO. Vyřadil ho tak z boje o milion dolarů.

Semifinálový souboj Grand Prix polotěžké váhy mezi bývalým šampionem polotěžké divize Ryanem Baderem, stále ještě vládce těžké váhy, a Cory Andersonem skončil velice rychle a už po 51 vteřinách jsme mohli poznat jednoho z finalistů.

Anderson se totiž se svým ex-kolegou a kamarádem z UFC vůbec nepáral. Po půl minutě oťukávaní se jako první sice k útoku odhodlal Bader, který však při svém levém háku nechal absolutně otevřený kryt, čehož jeho soupeř okamžitě využil. Anderson ho v kontru trefil přímo na bradu, čímž ho sestřelil na zem, kde ho začal okamžitě mlátit. To rozhodčí sledoval z veliké blízkosti, takže rychle poznal, že je Bader téměř bezmocný a zápas po chvíli ukončil.

„V rámci mojí kariéry je to úžasný pocit,“ řekl vítězný Anderson v pozápasovém rozhovoru. „Je to zadostiučinění za všechno, čím jsem si prošel. Tenhle zápas pro mě byl navíc hodně těžký, protože je Ryan můj přítel a opravdu jsem špatně nesl, že jsme se museli utkat. Ale někdo prostě musel prohrát.“

Ve finále se Anderson utká s nynějším šampionem Vadimem Němkovem, jenž dokázal ve čtvrtém kole ukončit kimurou Juliuse Anglickase, čímž podruhé úspěšně obhájil pás. Kdo nakonec získá tuto nejcennější trofej, a také prémii jednoho milionu dolarů, se dozvíme podle plánů organizace někdy na začátku příštího roku. Přesné datum finále Grand Prix ještě nebylo stanoveno.

Zdroje:  Tisková zpráva – Bellator

Nejnovější články