Saúdský princ prý domluvil boxerský souboj youtubera Paula s neporaženým bratrem Tysona Furyho

Saúdský princ prý domluvil boxerský souboj youtubera Paula s neporaženým bratrem Tysona Furyho Jake Paul, Tyson Fury a jeho nevlastní bratr Tommy | zdroj: Profimedia

Už brzy možná dostaneme odpověď na otázku, jak by Jake Paul dopadl v souboji s opravdovým boxerem. Bitva s Tommym Furym by se měla odehrát už brzy.

 

Dlouho očekávaná bitva má konečně reálné parametry. Youtuber Jake Paul v posledních letech způsobil rozruch ve světě bojových sportů. Hvězda sociálních sítí totiž v boxerském ringu porazila už několik známých MMA bojovníků.

Když Paul ve svém třetím zápase brutálně knockoutoval bývalého šampiona Bellatoru Bena Askrena, stále jej moc lidí nebralo vážně. Když poté dvakrát porazil bývalého šampiona UFC Tyrona Woodleyho, stále se našla spousta lidí, kteří jeho výkony zpochybňovali. Oba MMA zápasníci totiž dominovali zejména ve wrestlingu a v boji na zemi a navíc oba nastupovali v nižších váhové kategorii.

Odpovědí měl být souboj s legendárním Andersonem Silvou. Zkušený Brazilec dominoval ve svých nejlepších letech zejména v postoji a po odchodu z UFC měl i zápasy v boxu, když například porazil bývalého světového šampiona Julia Césara Cháveze Jr. I velezkušeného Silvu ale Paul porazil na body a dokonce jej poslal v osmém kole do počítání.  

Vysloužil si tak cílený respekt bojového světa? Z části určitě ano, nicméně stále se ozývají hlasy, že v jeho zápasech je mnoho nejasností a žádný z jeho soupeřů nebyl opravdový boxer. Nyní ale konečně svítá naděje, že dostane možnost umlčet své kritiky soubojem s profesionálem. 

Tím není nikdo jiný než nevlastní bratr slavné boxerské legendy Tysona Furyho. Tommy Fury je profesionálním boxerem od roku 2018 a vyhrál dosavadních 8 zápasů. Dvojice se měla utkat již dvakrát, pokaždé z toho ale nakonec sešlo. Nejprve kvůli zranění a následně přišly problémy s vízy na straně Angličana, který nemohl odcestovat do Spojených států. 

Jejich vzájemná rivalita ale neustala a dvojice do sebe pravidelně vzájemně šije na sociálních sítích. Situace mezi oběma muži vyvrcholila minulý měsíc na exhibičním utkání Furyho s Rollym Lambertem, kde se Paul pustil do roztržky s ním a jeho otcem Johnem Furym. Jake před několika dny oznámil svůj přesun k MMA pod křídly zámořské PFL a zdálo se, že na vzájemný duel nikdy nedojde.

Nyní to ale konečně vypadá, že přece plamínek naděje pro vzájemný duel obou rivalů stále hoří. Saúdský princ Khalid Abdulaziz Al Saud, který ve své zemi často pořádá velkolepé turnaje v boxu, v tajemném příspěvku na Instagramu vyvolal zvěsti, že dohoda mezi rivaly byla dokončena. Princ Khalid zveřejnil prázdné video s funkovou písní Signed, sealed, delivered ("podepsáno, zapečetěno, doručeno") a média okamžitě začala spekulovat, že bitva Paul vs. Fury je hotova. 

Boj by se měl odehrát 25. února v Saudské Arábii, ale ještě nic nebylo oficiálně oznámeno. Minulý měsíc britský boxer na svých sociálních sítích adresoval Paulovi výzvu k boji v Manchesteru či Londýně s tím, že výtěžek by měl jít v plné výši na charitu. Země Blízkého východu ale nakonec díky svým finančním prostředkům zřejmě předběhla Anglii, na kterou Fury cílil. Dočkáme se tak bitvy dvou rivalů, z nichž jeden poprvé okusí hořkost porážky? 

Zdroje:  Thesun.co.uk

Nejnovější články