Jake Paul bude bojovat v kleci! Youtuber se dohodnul s PFL a vyzval zajímavého soupeře

Jake Paul bude bojovat v kleci! Youtuber se dohodnul s PFL a vyzval zajímavého soupeře Jake Paul neustále překvapuje, boxovat umí lépe, než by si spousta lidí přála | zdroj: Profimedia

Slavný youtuber a boxer Jake Paul má být hlavní tváří nově vybudované divize super zápasů v americké lize PFL. Měl by také získat společně se svým obchodním partnerem podíl v celé organizaci.

Kontroverzní muž mnoha profesí, mimo jiné boxer a promotér, Jake Paul udělal další krok při své cestě bojovými sporty. Dle NY Times se totiž dohodnul s mladou americkou organizací PFL a měli bychom ho tak vidět v letošním roce nastoupit pod pravidly MMA.

Rozhodně ale nejde o žádnou ordinérní smlouvu. Jake Paul by společně se svým obchodním partnerem a zároveň bývalým finančním ředitelem UFC Nakisou Bidarianem měl získat podíl v samotné PFL. Zároveň má být také založena nová divize tzv. super zápasů, jejíž hlavní tváří bude právě Paul nebo jedna z největších hvězd organizace – Kayla Harrison. V letošním roce by měly být uspořádány dva turnaje zaměřeny speciálně na tuto nově vzniklou divizi s příslibem, že nejméně 50 % ze zisku z prodaných PPV přenosů by mělo být rozděleno mezi participující bojovníky a bojovnice.

Pro srovnání, v případě UFC se obecně předpokládá, že se k samotným fighterům dostane méně než 20 % ze zisku z turnajů. Americká organizace je tak kvůli tomu často terčem kritiky, speciálně hlasité právě ze strany Paula, který se obvykle pasuje do role ochránce zájmů fighterů. V PFL v tom bude zajisté pokračovat a dostane k tomu i oficiální pozici s výmluvným názvem Ředitel pro obhajobu zápasníků. Jeho hlavní úloha mimo klec ale bude spíše v marketingu, kde bude o PFL informovat prostřednictvím svých sociálních sítí, kde má skutečně monumentální fanouškovskou základnu.

Pro samotnou PFL se to tak jeví jako skvělý tah, který by k této organizaci mohl přivést velké množství nových diváků a zvýšenou popularitu. Příslib spravedlivějšího rozdělení odměn by mohl naopak přilákat některá další zajímavá jména z řad bojovníků. Nejspíše však zatím pouze pro divizi super zápasů, přičemž není úplně jasné, jak bude tato novinka fungovat.

Známý není ani budoucí soupeř Paula, který chce v tomto roce nastoupit ke dvěma zápasům, jednomu v boxu a jednomu v MMA. On sám ale jedno jméno v hledáčku má: „Jestli tohle neznamená mít koule, tak pak už nevím co. Nate Diazi, jsem pro s tebou bojovat v tvém vlastním zatraceném sportu. Pojďme na to,“ vyslal vzkaz ke známému drsňákovi, který je v současnosti bez angažmá. Takže by tomu teoreticky nemuselo nic bránit a my se tak mohli dočkat velmi zajímavého souboje.

Paula jsme naposledy mohli vidět v boxerském ringu při vítězství nad legendou UFC Andersonem Silvou, čímž si vylepšil své boxerské resumé na 6:0.

Zdroje:  NY Times , mmafighting.com

Nejnovější články