Střet dvou veteránů UFC skončil brutálním knockoutem, britský silák ruského škrtiče totálně vypnul

Střet dvou veteránů UFC skončil brutálním knockoutem, britský silák ruského škrtiče totálně vypnul zdroj: Profimedia

Návrat domů ruskému zápasníkovi nevyšel. Někdejší nejsilnější muž Anglie ho za pokus o takedown potrestal tvrdým pravým hákem.

Alexej Olejnik patřil dlouhá léta k nejobávanějším zemařům v těžké váze UFC. O kvalitách ruského škrtiče se přesvědčil i Viktor Pešta, kterého dostal ze spodní pozice na ojedinělý Ezekiel choke (VIDEO). Loni ale vedení americké organizace rozhodlo, že je čas se s Olejnikem rozloučit, když z posledních 5 zápasů dokázal vyhrát jediný.

Ani v pětačtyřiceti letech a s bezmála 80 profi zápasy na kontě to Alexej nehodlal zabalit a o víkendu se ukázal na akci REN TV Fight Club v Moskvě. Soupeřem mu byl Oli Thompson. Někdejší nejsilnější muž Anglie, který to sice dotáhl až do UFC a Bellatoru, shodně si tam ale připsal po dvou prohrách. Celkově si "Spartan" vybudoval bilanci 21 vítězství a 16 porážek, takže proti zkušenějšímu Olejnikovi nastupoval jako velký outsider.

Zápas byl vypsán netradičně na tříminutová kola namísto obvyklých pětiminutovek a oba veteráni začali velmi opatrně. Zejména Thompson působil dojmem, že se většího Olejnika trochu bojí. Postupně se ale osměloval a začínal častěji zasahovat. 

Po dvou minutách se Olejnik poprvé pokusil o takedown, boj však zůstal na pletivu a připomínal zápas Vémoly s Kinclem. V tomto případě ale rozhodčí dlouho neváhal a bojovníky roztrhl. To byl zásadní moment. Alexej totiž zřejmě čekal pokračování nesmělé oťukávačky, namísto toho mu ale na bradě přistál zadní hák a šel k zemi jako prkno. Thompson ihned pochopil, že zvítězil a namísto dobíjení se jal oslavovat.

Olejnik už během své dlouhé kariéry několik knockoutů schytal, tenhle ale vypadal opravdu tvrdě. Bylo by tedy asi lepší, aby ve 45 letech pověsil rukavice na hřebík, je ale možné, že bude chtít počet profesionálních zápasů zaokrouhlit na 80. V takovém případě by zbýval poslední duel. 

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články