Svět MMA truchlí. Anthony "Rumble" Johnson tragicky zesnul v pouhých 38 letech

Svět MMA truchlí. Anthony "Rumble" Johnson tragicky zesnul v pouhých 38 letech Anthony "Rumble" Johnson | zdroj: Profimedia

V oktagonu kosil jednoho soupeře za druhým, svou nejdůležitější bitvu s blíže nespecifikovanou nemocí ale bohužel bývalý dvojnásobný titulový vyzyvatel z UFC prohrál.

Jeden z nejoblíbenějších a nejobávanějších zápasníků, kteří kdy nastupovali pod vlajkou UFC, Američan Anthony "Rumble" Johnson včera bohužel prohrál svůj poslední zápas. Vě věku pouhých 38 let podlehl zatím nespecifikované nemoci.

Rumble během své kariéry v UFC nastupoval ve třech váhových kategoriích, ale až v polotěžké divizi našel pravý domov. Právě v této váze demoloval jednoho soupeře za druhým, nelidskou sílu jeho úderů pocítili Gustafsson, Ryan Bader i Teixeira. Poslední jmenovaný šel v bezvědomí k zemi už po 10 vteřinách. 

O titul bojoval Johnson dvakrát, v obou případech proti Danielu Cormierovi. Na toho však brutální síla neplatila a po druhém neúspěšném pokusu v roce 2017 se Rumble překvapivě odebral do zápasnického důchodu.

Anthony Johnson Anthony Johnson | zdroj: Profimedia

Do klece se ale ještě jednou vrátil, když se v roce 2021 domluvil s organizací Bellator, kde nastoupil do turnaje v polotěžké váze. Absolvoval nakonec ale pouze jediný zápas, v němž porazil Brazilce Azeveda. Do semifinálového souboje s Vadimem Nemkovem v říjnu 2021 už nenastoupil kvůli propuknuvší nemoci.

"Přál bych si, abych vám mohl říct do detailu, jak moc jsem skutečně nemocný. Ale vězte, že budu potřebovat všechny modlitby, které mi můžete poslat a uvidíme se v roce 2022, pokud Bůh dá. Nikdy v životě jsem neměl z ničeho takový strach, ale zůstávám silný s podporou přátel a rodiny," napsal krátce poté na svých sociálních sítích.

V říjnu tohoto roku se pak ke stavu Anthony vyjádřil jeho manažér Ali Abdelaziz v rozhovoru pro ESPN:

"Rumble si teď prochází jistými zdravotními problémy. Je to hodně smutné. Chtěl bych, aby se za něj každý pomodlil. Pomodlete se za Anthonyho. Nevyvíjí se to dobře. Duševně je velmi silný. Ale pomodlete se za něj."

Pozitivnější informace ohledně zdraví Rumbla už bohužel nepřišly, a tak teď sociální sítě zaplavují zprávy jeho přátel a kolegů vyjadřující smutek nad odchodem tohoto nezapomenutelného fightera.

Zdroje:  mirror.co.uk

Nejnovější články