Takové KO se jen tak nevidí, Venezuelan vypnul soupeře skvěle načasovaným kolenem

Takové KO se jen tak nevidí, Venezuelan vypnul soupeře skvěle načasovaným kolenem Mladý Venezuelan se blýsknul parádní KO | zdroj: FOTO: Se svolením Legion MMA

V záplavě zápasů, kterými nás MMA promotéři z celého světa každý týden zásobují, je těžké nějak vyniknout. Začínajícímu bojovníkovi z Venezuely se to však povedlo.

Páteční turnaj Legion MMA 7, který se konal ve městě Maracaibo ve Venezule, by s největší pravděpodobností ušel naší pozornosti, nebýt jednadvacetiletého Henryho Escalony, který mezi profíky přivítal o jedenáct let staršího krajana Gerarda Bozu.

Hned od prvních vteřin zápasu bylo jasné, že půjde o souboj rozdílných stylů. Espalona by nejradši boj udržoval na distanc, odkud o hlavu menšího soupeře snadno technicky rozebíral. Boza mu dal ale rychle najevo, že tuhle hru hrát nehodlá. Jeho údery zaváněly knockoutem, dokázal na ně navíc navazovat takedowny.

Espalona se ale na zem strhnout nenechal a kombinace svištící okolo jeho hlavy jako by ho vůbec nevyvedly z míry. Bozo navíc po úvodních neúspěších sundal nohu z plynu a až příliš dlouho vyčkával, než se odhodlal k jakémukoliv výpadu, u kterých ještě dost skláněl hlavu. To Espalona skvěle přečetl a ve třetí minutě mu do protipohybu poslal dokonale načasované naskočené koleno. Bozo byl sice vypnutý, ale jako zombie zůstal ještě na okamžik stát na nohou, než se sesunul k zemi. Pohotový rozhodčí už byl v tu chvíli na cestě, takže zabránil dalším zbytečným úderům.

Mladý Venezuelan si tak vylepšil profesionální bilanci na 2-0, i předchozího soupeře zlikvidoval v prvním kole. Nešlo ale jen o samotný knockout, Espalona působil hodně technicky vyspěle a v kritických momentech absolutně nepanikařil. Vypadá to tedy, že v latinskoamerické roste další velký MMA talent. Samozřejmě je ještě brzy vynášet nějaké soudy, ale pokud bude v podobných výkonech pokračovat, nebudeme překvapení, pokud ho příští rok uvidíme v další sezóně Dana White's Contender Series, jejímž prostřednictvím nabírá šéf UFC do své organizace nové tváře. Matchmakeři Sean Shelby a Mick Maynard si ho totiž po pátečním vítězství určitě připsali na seznam fighterů, které budou sledovat.

Celý zápas ke zhlédnutí zde.

Zdroje:  Legion MMA

Nejnovější články