To tu dlouho nebylo! Nejlepší kickboxeři světa poměří síly v turnaji desetiletí

To tu dlouho nebylo! Nejlepší kickboxeři světa poměří síly v turnaji desetiletí Levý roundick je Sitthichaiovou obávanou zbraní. | zdroj: FOTO: se svolením ONE Championship

Na začátku bude 8 bojovníků, zvítězit ale může jen jeden. Šance jsou vyrovnané a jasný favorit neexistuje. Kdo se pobije o prestižní titul ONE Championship?

Singapurské organizaci ONE Championship se v posledních letech podařilo do svých řad přilákat ty nejlepší světové kickboxery ve váze okolo 70 kg. Ve vzduchu tak dlouho visel turnaj, který by dal vzpomenout na zlaté časy K-1 MAX, kde se každý rok 8 nejlepších bojovníků pobilo v pyramidě o cenný titul.

ONE se však rozhodlo, že na rozdíl od K-1 postupujícím dopřeje možnost oddechu, jednotlivá kola tak budou probíhat s větším časovým rozestupem. Čtvrtfinále nás čeká již tento pátek, od 14:30 jej bude možné sledovat zdarma na Youtube. Pojďme si tedy nyní představit jednotlivé zápasové dvojice.

Enriko Kehl vs Davit Kiria zdroj: FOTO: se svolením ONE Championship  Enriko Kehl (51-15-2, 30 KO) – Davit Kiria (35-18-0, 16 KO)

Německý bojovník Enriko Kehl, který pracuje u pořádkové policejní jednotky, se na světové scéně blýskl v roce 2014, kdy ve finále pyramidy K-1 MAX porazil legendárního Buakawa. Přezdívka „Hurikán“ na něj v boji dokonale sedí, v rámci kickboxerské divize ONE má totiž největší frekvenci signifikantních úderů a v ringu rozpoutává doslova bouři. Naposledy porazil i favorizovaného Chingize Allazova.

Gruzínec Davit Kiria je tvrďák, který válčí mezi nejlepšími už dlouhá léta. Sází především na tvrdé údery a neortodoxní kopy. Pokud mu ale nevyjde KO, často tahá bodově za kratší konec, což by měl být případ i v duelu s Kehlem.

Samy Sana vs Chingiz Allazov Samy Sana vs Chingiz Allazov | zdroj: FOTO: se svolením ONE Championship Samy Sana (135-14-2, 49 KO) – Chingiz Allazov (56-5, 34 KO)

Azerbajdžánec Chingiz Allazov z běloruského Gridin gymu už během své kariéry poměřil síly se 3 dalšími účastníky letošní Grand Prix a každému dluží porážku. Nejprve bude ale muset projít přes Samyho Sanu, který nad zbytkem účastníků turnaje doslova vyčnívá.

„Chingiz je čistý kickboxer s dobrýma rukama a velmi dobrými kopy,“ hodnotí svého soupeře obrovitý Francouz alžírského původu, který to před dvěma lety v turnaji dotáhl až do finále. „Ale myslím si, že nemá rád, když ho někdo tlačí, a navíc je oproti mně malý.“

Bělorus ale rozhodně není žádné ořezávátko a ve více než 60 procentech případů zvítězil na KO, což ho mezi účastníky turnaje řadí na druhou příčku hned za legendárního veterána Andyho Sauwera.

  Sittichai Sitsongpeenong vs Tayfun Ozcan Sittichai Sitsongpeenong vs Tayfun Ozcan | zdroj: FOTO: se svolením ONE Championship Sitthichai Sitsongpeenong (125-32-5, 39 KO) – Tayfun Ozcan (84-8-3, 27 KO)

Sitthichai se řadí mezi nejúspěšnější thajské bojovníky na světové scéně. Dlouho kraloval uznávané GLORY. Pod hlavičkou ONE mu ale premiéra nevyšla, když ve velmi těsném souboji nestačil na krajana Superbona.

Nyní se utká s nově příchozím Tayfunem Ozcanem, který ale rozhodně není na scéně žádným nováčkem. Ve sbírce má například skalp Kirii i Souwera. „Když se podívám na videa jeho zápasů, tak vidím, že má silné údery, které vás můžou zasáhnout po celý čas a jeho roundkick je taky docela nebezpečný,“ hodnotí jeho silné stránky Sitthichai. „Má ale skleněnou bradu.“

Tomu se ale Turek, který posledních 13 zápasů vyhrál, jen směje a doufá, že Thajec tomu opravdu věří, aby se nevyhýbal boji a moc nesvazoval boj do klinče. Na zápas se každopádně velmi těžší, protože právě Sitthichai byl tím, o koho si po svém příchodu do ONE řekl.

  Marat Grigorian vs Andy Souwer Souboj s Maratem Grigorianem bude pro Souwera možná tím úplně posledním v kariéře | zdroj: FOTO: se svolením ONE Championship Marat Grigorian (64-11 33 KO) – Andy Souwer (161-21 98 KO)

Holandský veterán, který za svou kariéru nasbíral spousty vítězství na KO. Teď vyhlašuje, že pokud prohraje, definitivně končí. Grigorian z toho sice není nadšený, ale rád by potvrdil roli favorita a probil se do semifinále. Více v samostatném článku zde.

  Giorgio Petrosyan vs Superbon Banchamek Giorgio Petrosyan vs Superbon Banchamek | zdroj: FOTO: se svolením ONE Championship Jako třešnička na dortu pak působí hlavní zápas večera, který proběhne ve stejné váze do 70,3 kg ale mimo pyramidu. O inaugurační titul se totiž vítěz minulé Grand Prix Giorgio Petrosyan (109-2-2, 41 KO) utká se Superbonem (111-34, 26 KO), vycházející thajskou superstar, která následuje kroky svého mentora Buakawa.

V tomhle zápase nejspíš nepadne KO, ale čeká nás taktická partie, kde bude rozhodovat každý úder a kop. Mezi oběma je ale tak trochu "zlá krev". Thajec totiž Itala obvinil, že se mu vyhýbá. Ten mu vzkázal, že nerad mluví a uvidí se v boji.

Vítěz by měl příště obhajovat titul proti vítězi Grand Prix.

Zdroje:  onefc.com

Nejnovější články