V PFL startuje play-off. V hlavním zápase se "Red King" utká s vítězem poslední sezóny, představí se také "Apollo"

V PFL startuje play-off. V hlavním zápase se "Red King" utká s vítězem poslední sezóny, představí se také "Apollo" zdroj: Profimedia

MMA ligu PFL čekají první vyřazovací boje. Už v pátek se dozvíme, kdo postoupí do finálových bojů o milion dolarů. Celý turnaj poběží na VOYO.cz.

O americké organizaci PFL je slyšet čím dál tím víc. Oprávněně. Upřednostňuje totiž sportovní stránku před tou byznysovou. Jedná se o sportovní ligu s formátem připomínajícím například NHL či NBL. Z normální části polovina bojovníků postoupí do play-off, kde poté mezi sebou bojují vyřazovacím způsobem. Vítěz sezóny získá lukrativní prémii milion dolarů. Možnost pěkného výdělku přilákala třeba i Anthonyho Pettise, někdejšího šampiona a hvězdu UFC. Po dvou prohrách ale letos do vyřazovacích bojů nezasáhne.

To dalšímu UFC veteránovi Rorymu MacDonaldovi se dařilo lépe a do play-off se se skóre 1-1 dostal. V pátek svede bitvu o postup do vytouženého finále s Rayem Cooperem III. Přestože je Havajec vítězem poslední sezóny (proběhla v roce 2019) a letos ještě neprohrál, do zápasu bude podle bookmakerů nastupovat jako mírný outsider. Pravděpodobně proto, že "Red King" už v minulosti čelil těžším výzvám.

Cooper má ale jasno: "Jsem alfa samec téhle divize. Vím, že přivedli pár nových chlapů, jednoho od konkurence. Ale já jim všem uvnitř oktagonu jasně ukážu, že já jsem jednička, že nepřivedou chlapy odjinud, aby vyhráli. Jen mrhají penězi."

Na druhé straně semifinálového pavouka uvidíme rozjetého Dagestánce Magomeda Magomedkerimova, který jede na vlně 12 vítězství v řadě. Minulou sezónu jeho postup překazilo zranění, letos si však hodlá spravit chuť. Postojář Sadibou Sy ze Švédska by mu měl stylově sedět a neměl by představovat těžkou překážku k postupu do finále.

Turnaj bude zajímavý i z toho důvodu, že se na něm představí domácím fanouškům dobře známý Leandro "Apollo" Silva. Ten solidně provětral welterovou divizi Oktagonu. Naposledy svedl se šampionem Davidem Kozmou neskutečnou bitvu. Nyní vzal ale jako náhradník zápas v PFL a pokud se předvede v dobrém světle, dá se očekávat, že jej tam uvidíme i v další sezóně.

Celý turnaj startuje již v noci ze dneška na zítřek, od 1:30 poběží přímý přenos na VOYO.cz.

Další zápasy:

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články