Velký turnaj pérové váhy Bellatoru představí i pár kontroverzních bojovníků

Velký turnaj pérové váhy Bellatoru představí i pár kontroverzních bojovníků zdroj: Profimedia

Bellator představil šestnáct bojovníků, kteří se utkají v Grand Prix turnaji.

Nejdříve bychom si měli říct, jak celý Grand Prix turnaj v Bellatoru bude probíhat. Jedná se o klasického pavouka a úvodních 8 zápasů (osmifinále) je rozděleno do dvou turnajů, Bellator 226 (7. září) a Bellator 228 (28. září). Další kola jsou rozdělována losem. Vítěz získá titul šampiona Grand Prix, a kromě pásu i odměnu jeden milion dolarů. Osmifinálové duely budou až na jednu výjimku probíhat tříkolově, od čtvrtfinále pětikolově.

Patricio Freire

Patricio Freire patří momentálně k jedněm z nejúspěšnějších bojovníku v rámci Bellatoru, protože drží dva titulové pásy z Bellatoru, kromě čtyřnásobného z pérové váhy ještě nově v lehké. Brazilský bojovník začínal s BJJ a MMA provádí už od roku 2004, kdy mu bylo pouhých 16 let.

Patricio Freire zdroj: Profimedia

V domácích soutěžích si vytvořil hodně slušný rekord 12 výher a žádné porážky, a tak od roku 2010 působí v Bellatoru. Zde od té doby zaznamenal pouze 4 prohry a v září bude bojovat o třetí odlišný titul, protože pás z Grand Prix se počítá separé. Proto bude také jeho osmifinálový zápas proti Juanu Archuletovi jediný pětikolový, protože zároveň půjde o obhajobu.

Daniel Straus

Daniel Straus je zlobivé dítě Bellatoru. Ještě, než vstoupil do MMA, tak byla přerušena jeho úspěšná kariéra mládežnického řeckořímského zápasníka z důvodu několika obvinění z krádeží a následného vězení. Po návratu v roce 2009 už se začal věnovat ultimátním zápasům. Jeho drsný styl ho dostal až do Bellatoru.

Daniel Straus zdroj: Profimedia

Tam začal v roce 2010, ale už po třech letech přišel další problém, kdy byl ve Fort Lauderdale zastaven policejní hlídkou ve svém voze. Kromě zjištění, že měl pozastavenou řidičskou licenci, jeho auto připomínalo drogovou laboratoř. Bylo objeveno více než 20 gramu marihuany, více než tři gramy syntetického konopí, vybavení na výrobu drog a nespecifikované množství extáze.

Nakonec byl puštěný na kauci a nikdy nebyl odsouzen, takže pokračoval až do prosince roku 2017 s kariérou bojovníka. Poté přišla nehoda na motocyklu, kde si ošklivě poranil nohy a chvíli to vypadalo, že už možná nebude nikdy chodit. Testy na alkohol dopadly negativně, ale stále jsou velké nejasnosti a dohady, co nehodu vlastně způsobilo. Vrátil se po těžkých rekonvalescencích v březnu letošního roku a teď ho proti Dereku Camposovi čeká druhý zápas.

Sam Sicilia

Sam Sicilia je jediný veterán UFC, který se v rámci Grand Prix objeví. Bývalý řeckořímský zápasník z amerického Spokane se k MMA dostal v roce 2007 a díky 9 výhrám a žádné porážce byl vybrán do show The Ultimate Fighter. Zde kolenem ve druhém kole ukončil kolenem Erina Beache, sparing partnera Dominicka Cruze a zajistil si tím vstupenku do UFC.

Sam Sicilia zdroj: Profimedia

Pod největší organizací na světě bojoval pět let, ale nikdy nedostal byť jen vzdálenou šanci bojovat o titul, ani s nějakým super hvězdným jménem. Za zmínku i tak stojí prohraný zápas s Colem Millerem nebo porážka Aarona Philipse. Pro nevyrovnaný styl a časté prohry byl ale se Siciliou v roce 2017 rozvázán kontrakt a on tak přestoupil do Bellatoru. Zatím má odbojované tři zápasy a z toho jednu prohru a nyní ho čeká Pedro Carvalho.

A.J. McKee

A.J. Mckee, rodák z kalifornské Long Beach, patří k mladým talentovaným bojovníkům. Začínal rovnou s MMA, a to v roce 2012. Díky 7 výhrám a jediné prohře v amatérských soutěžích, si ho vyhlédl Bellator a nabídl mu profesionální smlouvu.

A. J. McKee zdroj: Profimedia

McKee se jim za to odvděčil víc než královsky. Za 4 roky v soutěži drží neuvěřitelných 14 zápasů bez jedné jediné prohry. Když k tomu připočteme že víc jak půlku rozhodl před časovým limitem, tak můžeme rozhodně říct, že se proti jeho nynějšímu soupeři Georgi Karkhanyanovi dá očekávat velice atraktivní zápas.

Saul Rogers

Menší třešnička na závěr. Sam Sicilia je sice jediný bojovník, který si prošel skrz UFC, ale Saul Rogers do ní měl také blízko, kdyby se nestala jedna pikantní záležitost. Britský fighter byl za 12 výher a pouhé 2 prohry v domácím Manchesteru pozván Teamu Conora McGregora a toho se také zúčastnil, čímž si vybojoval kontrakt do slavné organizace, ten však nikdy nebyl podepsán, protože se zjistilo, že Rogers lhal v žádosti o americkém vízum. Je to o to absurdnější, že porazil i Ryana Halla, obávaného specialistu na jiu-jitsu, který nyní opět zvítězil v UFC.

Saul Rogers zdroj: Profimedia

Šéf UFC Dana White řekl: „Lhal v jeho žádosti a ve věcech které musíme odevzdat atletické komisi. To není dobré.“ Rogers sám se si chybu uvědomoval: „Nebylo to provedeno s žádným zákeřným nebo zlovolným úmyslem, ale přesto to byla moje chyba a přijímám důsledky. Můžu vás ujistit, že mě to nezastaví v dosažení mých snů a tuto zkušenost využiju, abych přišel zpět silnější než kdy jindy.“

Štěstí se na něj přeci jen nakonec usmálo a po britských a ruských soutěžích v květnu 2019 znovu nastoupil na americké půdě k boutu, tentokrát pro Bellator. Zaznamenal výhru na body a nyní ho v osmifinále Grand Prix čeká Daniel Weichel.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články