Veterán UFC se stal šampionem v boxu bez rukavic. Soupeře zdemoloval v prvním kole, jak sliboval

Veterán UFC se stal šampionem v boxu bez rukavic. Soupeře zdemoloval v prvním kole, jak sliboval Joshua Ridge vs. John Dodson | zdroj: FOTO: Bare Knuckle FC

UFC v něm už nevidělo potenciál, John Dodson jim ale po vyhazovu ukazuje, že udělali chybu. Ve dvou bojových sportech kosí jednoho soupeře za druhým.

Američan John Dodson je jedním z bojovníků, kterým vyhazov z UFC vyloženě prospěl. Od té doby totiž neprohrál, v MMA nasbíral 3 vítězství a ještě lépe se mu daří v boxu bez rukavic. V ringu organizace Bare Knuckle FC zničil všechny 3 protivníky do dvou minut a dnes v noci se stal historicky prvním šampionem muší váhy.

Soupeřem v titulovém zápase mu byl krajan Joshua Ridge, pro něhož se jednalo už o pátý zápas v BKFC. Dodson mu ale dal okamžitě najevo, že je na jiné úrovni. Byl jasně rychlejší a skvěle se hýbal, takže po bleskových útocích okamžitě mizel z dostřelu. Po pár vteřinách šel Ridge k zemi, tvrdil ale, že šlo o šťouchnutí do oka, takže namísto počítání byl přivolán doktor. Ze záběrů je ale patrné, že ho Dodson trefil pěstí, takže v rámci pravidel.

Naštěstí se mohlo pokračovat a oba bojovníci se pustili do ostrých a na pohled skvělých přestřelek. Dodson se ale opět ukázal jako ten lepší a dokázal se většině úderů vyhnout. Ridge si s jeho skvělým pohybem nevěděl rady a šel opět k zemi. Tentokrát už vstát nedokázal a byl odpočítán. Do konce prvního kola zbývalo 11 vteřin, Dodson tak splnil slib, že soupeře ukončí v prvním kole.

Na tiskovce s pásem před sebou vyloženě zářil a mimo jiné prozradil, co stojí za jeho současným úspěchem. "Začal jsem si zase užívat mlácení lidí," smál se. Další zápas zatím naplánován nemá, je ale možné, že ho na konci roku opět uvidíme v japonském RIZINu, kde už nasbíral dvě výhry a možná by v budoucnu mohl získat pás šampiona i tam, když už se mu to nepovedlo v UFC, kde dvakrát bodově nestačil na fenomenálního Demetriouse Johnsona.

Zdroje:  bareknuckle.tv

Nejnovější články