Další veterán UFC se blýskl v boxu bez rukavic, vítězství na extra rychlé KO slavil i jeho bratr

Další veterán UFC se blýskl v boxu bez rukavic, vítězství na extra rychlé KO slavil i jeho bratr John Dodson slavil v premiérovém zápase v BKFC rychlé vítězství na KO | zdroj: Profimedia

Pro někoho je možná box bez rukavic až moc brutální sport, rychle ale nabírá na popularitě a úspěchy v něm slaví i známá jména z UFC.

Organizace Bare Knuckle FC, která pořádá zápasy v boxu bez rukavic, zlákala do svých řad už spoustu známých MMA bojovníků. Naposledy se tam v ringu objevil John Dodson, který dlouhých 9 let nastupoval v UFC a nebýt fenomenálního Demetriouse Johnsona, dost možná by se stal i šampionem. Během kariéry se podíval i do Prahy, kde svedl bitvu s pozdějším králem bantamu Petrem Yanem.

V premiérovém zápase pod hlavičkou BKFC Dodson poměřil síly s Ryanem Benoitem, který sice také ještě do loňského roku nastupoval v UFC, ale příliš se mu tam nedařilo. Během necelých 8 let stihl 9 zápasů a s bilancí 3:6 dostal padáka.

Rozdíl několika tříd mezi oběma bojovníky se potvrdil i v ringu. Dodson nastoupil hodně agresivně a během pouhé minuty a dvaceti vteřin Benoita naprosto zmasakroval. Po třetím počítání rozhodčí zápas odmával. Poražený si soudě podle pošramoceného obličeje bude muset najít novou přezdívku, protože "Baby Face" (Dětská tvářička) se k němu už asi hodit nebude. Vítěze naopak v nové disciplíně možná čeká slibná kariéra.

U Dodsonů doma to ale nebyl jediný důvod k radosti. Do ringu totiž nastoupil také Johnův o rok a půl mladší bratr Eric. Ten KO doručil ještě o něco rychleji, stačilo mu pouhých 23 vteřin.

Ačkoliv bratři Dodsonové nevylučují návrat do oktagonu, vypadá to, že boj bez rukavic jim sedí a pravděpodobně je tedy příště opět uvidíme v ringu BKFC, kde si můžou přijít na velmi zajímavé peníze. Ačkoliv tato drsná sportovní disciplína stále budí kontroverze i mezi fanoušky bojových sportů, své publikum si našla a postupně získává na popularitě. Kromě veteránů z UFC se organizaci podařilo zlákat také legendární thaiboxery Buakawa a Saenchaie, kteří se připravují na premiérové zápasy. A například český UFC bojovník David Dvořák se netají tím, že by si v budoucnu rád tento způsob boje vyzkoušel.

Zdroje:  bareknuckle.tv

Nejnovější články