Video: Americký hromotluk vypnul soupeře tak tvrdě, že se bál o jeho život

Video: Americký hromotluk vypnul soupeře tak tvrdě, že se bál o jeho život KO roku 2023? | zdroj: FOTO: Se svolením Cage Titans

Někdy může mít i nudný zápas naprosto nezapomenutelný konec. Hassan Graham znovu ukázal, že má v rukou nebezpečné granáty.

Hrál americký fotbal za univerzitní tým, během covidu ale začal s tréninkem MMA, který ho nadchnul, a tak si chtěl vyzkoušet i zápas. Měl být první a poslední. S vypětím všech sil nakonec dokázal ve třetím kole zvítězit na TKO a to Hassanu Grahamovi zachutnalo. Za půl roku stál v kleci znovu a soupeře vypnul už po půl minutě a dostal šanci zabojovat o amatérský titul organizace Cage Titans. Ten získal a následně jednou obhájil.

Zdálo se, že není důvod odkládat přechod k profesionálům. V Americe koneckonců i amatéři zápasí bez chráničů a ve stejných čtyřuncových rukavicích, takže změna spočívá především v tom, že se tříminutová kola prodlouží na pět minut. V Grahamově případě to vlastně bylo jedno, soupeře ukončil za 57 vteřin.

Po těžkých vahách je mezi promotéry velká poptávka, a tak bylo jen otázkou času, kdy po Hassanovi skočí nějaká známější organizace. Jako první se ozvalo PFL. V souboji o smlouvu jej postavilo proti Abrahamu Bablymu z Anglie, jehož životopis působil ještě o něco působivěji. Ten pak v kleci Američanovi ukázal, že MMA není jen přebíjená v postoji a na zemi ho ubil minutu před koncem prvního kola.

Graham se tak o víkendu vrátil do klece Cage Titans, kde se mu toužil pomstít Max Lombardo, jeho vůbec první soupeř. I ten od prvního společného zápasu ušel kus cesty, vyhrával ale jen sporadicky. Odveta diváky zprvu moc nebavila, což dávali najevo hlasitým bučením, Hassan ale nakonec pár vteřin před koncem druhého kola dokázal najít vypínač na Lombardově bradě a po cestě k zemi mu ze setrvačnosti přidal ještě ránu jistoty. Tohle KO je horkým kandidátem na nejlepší knockout letošního roku.

Sám vítěz po zápase přiznal, že když viděl soupeře bezvládně ležet na zemi, vyděsil se. "Nechci je zabít, chci je jen knockoutovat," prohlásil na tiskovce. S pokorou pak vyzval Williama Knighta, vysloužilce z UFC, který by pro něj i přes sérii proher mohl být dobrým testem.

Zdroje:  Cage Titans

Nejnovější články