Video: Dva kopy a byl konec, koleno prasklo. Vítězný MVP pak vyzval šampiona

Video: Dva kopy a byl konec, koleno prasklo. Vítězný MVP pak vyzval šampiona Michael Venom Page vs. Goiči Jamauči | zdroj: FOTO: Bellator MMA

Jsou výhry, ze kterých nemůže mít radost ani vítěz. Jednu takovou si dnes připsal Michael "Venom" Page. Jeho zápas s Goičim Jamaučim otevíral hlavní část turnaje Bellator 292, nakonec ale skončil dříve než stihl pořádně začít. 

Jamauči je známý škrtič, bylo tedy jasné, že klíčem k vítězství pro něj bude zkrátit vzdálenost a přenést boj na zem. Jenže byl to naopak MVP, kdo od začátku tlačil a neustálým pohybem a náznaky nutil Jamaučiho ustupovat. Prvním kopem mu zasáhl lýtko, podruhé ale holeň dopadla přímo na koleno a Goiči se skácel k zemi. Bylo sympatické, že ho Page na zemi už nikterak nedorážel.

MVP byl sice šťastný, že se po loňské prohře s Loganem Storleym vrátil zpět do vítězného sedla, když ale ze zpomaleného záběru viděl, že soupeře zřejmě vážně zranil, úsměv z jeho tváře zmizel. "Předně bych mu chtěl popřát rychlou rekonvalescenci. Je těžké chtít vůbec slavit, když je přímo tady. Jsem jeho fanoušek a byla pro mě čest s ním sdílet klec," vysmekl soupeři poklonu. Později doplnil, že ho mrzí, když protivníky zraní a tím je vlastně připraví o peníze, protože nemohou dlouho zápasit (nebo už nikdy, jako v případě Cyborga, kterému kolenem prorazil lebku).

Jinak ale Venom neskrýval, že je rád, že se vrátil zpět do vítězného sedla a na dosah titulu. Ten ve welterové divizi (77 kg) drží neporažený Jaroslav Amosov (27-0). Příště by jej sice měl obhajovat proti Jasonu Jacksonovi. Page ale doufá, že by díky své popularitě mohl dostat přednost, s ukrajinským šampionem se koneckonců měl utkat už loni, jenže plány nakonec narušila ruská invaze. "Chcete mě vidět bojovat s Amosovem? Chcete ten zápas vidět?" zeptal se diváků v hale a ti ho hlasitou reakcí podpořili.

Na tiskové konferenci pak ale uvedl, že rozhodně nechce zbytečně dlouho čekat a vezme klidně jakéhokoliv jiného soupeře. Pravděpodobně tedy dojde na tuto variantu, protože Amosov po posledním zápase avizoval, že teď potřebuje pauzu.

Zdroje:  Bellator MMA

Nejnovější články