Vyhraje síla nebo technika? Elitní MMA bojovník přijal výzvu od 120kilového kulturisty

Vyhraje síla nebo technika? Elitní MMA bojovník přijal výzvu od 120kilového kulturisty Bradley Martyn a Demetrious Johnson | zdroj: Profimedia

Známý americký svalovec Bradley Martyn věří svým svalům a váhové převaze, a tak si domluvil zápas s jedním z nejúspěšnějších MMA bojovníků.

Bojové sporty už mnohokrát ukázaly, že síla není všechno a velké svaly mohou být bojovníkům spíš na škodu než ku prospěchu. Samozřejmě se ale najde i spousta takových, kteří jsou přesvědčeni o tom, že by jen díky své ohromné maskulatuře bez problémů porazili třeba i zkušené lehčí bojovníky.

Jedním z takových je kulturista, fitness trenér a internetová celebrita Bradley Martyn. Skoro 120kilový Američan vyzval třeba zápasníka Nathana Diaze či boxera Devina Haneye. Jeho kamarád Brendan Schaub, sám bývalý úspěšný MMA bojovník, se mu ale v podcastu snažil vysvětlit, že velikost není všechno. "Kámo, rozsekali by tě," nalil mu čistého vína.

Martyn si ale stál za svým. "Devina Haneye bych na ulici porazil, 68 kilo je pro mě jako ručník," řekl. A Schaub uznal, že by to mohlo být reálné, jelikož boxer asi nebude umět jiu-jitsu ani wrestling. "Ale Demetrious Johnson, který bojuje ve váze do 57 kil, by tě porazil," dodal. "Je malý, ale má černý pás ve všem. Takže chápu, že si myslíš, že bys ho vzal a praštil s ním na beton, nebo jak si to představuješ..."

"Rozbil bych mu hlavu o zem," doplnil svou vizi kulturista. Přestože se mu Schaub snažil vysvětlit, že tak snadné by to opravdu neměl, on nesouhlasil: "Vždyť má jen 57 kilo, to zvednu jednou rukou."

Klip z podcastu nasbíral na sociálních sítích obrovský počet zhlédnutí a netrvalo dlouho, než se k němu vyjádřil i sám Demetrious Johnson, o němž se dlouhá léta mluvilo jako o nejlepším bojovníkovi napříč váhovými kategoriemi. Ten je připraven ukázat, že grappling není o váze ale o technice. "Mám teď napilno s jinými věcmi, ale jakmile se vrátím z dovolené, tak zaletím do Calabasasy a potaháme se. Smotám ho," těší se.

Grapplingový zápas sice ještě nemá stanovené datum, ale pravděpodobně na něj dojde brzy. Pokud Johnson vyhraje, bude to pro bojové sporty skvělá reklama. Například komentátor Joe Roegan nemá pochybnosti, že se tak stane. "Pokud půjde o jiu-jitsu a nebudou mít časový limit, tak ho uškrtí," prohlásil ve svém podcastu JRE Experience. "Ale kdyby to byla pouliční bitka, tak by ho Martyn popadl a práskl s ním o zem. Je obrovský," dodal. Kdo ví, třeba si pak oba pánové domluví i souboj pod pravidly MMA.

Zdroje:  YouTube - BELOW THE BELT with Brendan Schaub , Henry Cejudo – Youtube

Nejnovější články