Youtuber Jake Paul vysvětlil, proč nabídl Woodleymu 11 milionů, pokud mu tentokrát dá KO

Youtuber Jake Paul vysvětlil, proč nabídl Woodleymu 11 milionů, pokud mu tentokrát dá KO zdroj: Profimedia

Jake Paul chce ukázat, že nepodvádí a bývalého šampiona UFC motivuje pořádným balíkem, aby se snažil jít po KO. Ten si řekl ještě o jeden bonus.

První boxerské klání mezi bývalým šampionem UFC Tyronem Woodleym a Jakem Paulem bylo úspěšné a prodalo okolo půl milionu přímých přenosů, jehož cena se pohybovala okolo 1 400 Kč. Pro odvetu se ale známý youtuber rozhodl zvýšit sázky. "Dám Tyronovi 500 tisíc dolarů (v přepočtu 11 260 400 Kč) navíc, jestli mě dokáže knockoutovat," vyhlásil v pořadu MMA Hour.

Proč? Důvod je jednoduchý, chce umlčet konspirační teorie, které Woodley svým zamrznutím v klíčový moment prvního zápasu dost podpořil. "Víte, šíří se o mě pomluvy, kterým všichni začínají věřit, že jsou moje zápasy podmáznuté anebo že mě podle smlouvy nesmí soupeři knockoutovat. A to prostě není pravda. Je to totální blbost. Samozřejmě, všichni ti lidé se tě snaží shodit, když jsi na vrcholu, to se prostě stává. Takže chci tyhle fámy zarazit," vysvětlil Paul své rozhodnutí nabídnout soupeři extra odměnu a dodal, že ovlivňovat zápasy by byl regulérní podvod, za nějž by mohl být klidně odsouzen.

Tyron by o motivaci pravděpodobně neměl nouzi ani bez extra odměny. Jakožto někdejší šampion UFC prohru s youtuberem nedokázal strávit. Aby dostal šanci na reparát, nechal si dokonce vytetovat, že svého přemožitele miluje. Ten dal přesto přednost Tommy Furymu a až když před pár dny odstoupil, ozval se Paul starému známému. I proto si Woodley myslí, že by měl dostat ještě jinou prémii.

"Potřebujeme další bonus za to, že jsem udržel tu akci naživu," situoval se Tyron v rozhovoru pro ESPN do role zachránce. Prohru si nepřipouští, ve svých očích koneckonců jasně zvítězil i v prvním klání. Proto tentokrát nechce čekat na posouzení bodových rozhodčích a plánuje Paula sestřelit před limitem. Pokud to vyjde, s největší pravděpodobností bude příští rok následovat závěrečný díl trilogie a další královská výplata pro Woodleyho, který jen za první duel inkasoval 2 miliony dolarů, tedy částku, k níž se ani za dob největší slávy v UFC nepřiblížil.

Otázkou ale je, v jaké formě se tentokrát představí. Souboj se totiž odehraje už 18. prosince a času na trénink tedy moc nezbývá. Woodley ale tvrdí, že celou dobu s podobnou situací počítal a box trénoval, dokonce občas sdílel i videa z tréninků. Doufejme tedy, že se tentokrát vyhne ostudě.

Zdroje:  ESPN , mmajunkie.com , The MMA Hour

Nejnovější články