Youtuber Jake Paul zůstává neporažen, Woodleyho udolal těsně na body

Youtuber Jake Paul zůstává neporažen, Woodleyho udolal těsně na body Jake Paul - Tyron Woodley | zdroj: Getty Images

Zatracovaný Youtuber Jake Paul pokračuje v čistce bývalých bojovníků UFC, po osmikolové bitvě si tentokrát poradil i s ex-šampionem Woodleym, který si bude muset nechat vytetovat jeho jméno.

Exhibiční zápas mezi youtuberem Jakem Paulem a bývalým několikanásobným šampionem welterové váhy UFC Tyronem Woodleym je za námi a výsledek už teď budí mnoho ohlasů. Kontroverzní tvůrce videí měl totiž chvílemi problémy, nakonec ale opět slavil vítězství a zůstává neporažen.

Od začátku zápasu bylo vidět, že má Paul z Woodleyho respekt a rozhodně se nepouštěl do takových agresivních výpadů jako u předchozích protivníků. I tak si ale první tři kola dokázal držet dostatečný odstup, své údery pečlivě plánoval a poměrně slušně trefoval. Jeho ranám ale zároveň chyběla potřebná razance a hodně z nich bylo spíše propagačních.

Ve čtvrtém kole se už Woodley začal tlačil do útoku a pokusil se o několik rychlých výpadů. Paul mu je ale slušným kontrováním téměř pokaždé odrazil. V jednu chvíli sice od Tyrona schytal hodně tvrdou bombu, která jím znatelně otřásla, ale dokázal se z ní otřepat a relativně v pohodě vydržel až do gongu ohlašující konec rundy.

Ve druhé polovině osmikolového zápasu bylo viditelné, že Paul na takto dlouhé duely není zvyklý a začíná ztrácet energii. Toho si všiml i Woodley, který se snažil několikrát přejít do tvrdé kombinace. Bylo však evidentní, že mu v jeho stylu něco chybí. Myšlenky měl rozhodně zajímavé, ale provedení často velice vázlo. V posledních dvou minutách ho navíc Paul trefil tvrdým levým hákem, což asi definitivně rozhodlo o youtuberově vítězství.

To Paul získal těsně na body (77-75, 78-74, 75-77) a ačkoliv byl nejdříve z tohoto vyhlášení lehce rozčarovaný, protože se domníval, že zvítězil o dost přesvědčivěji, tak byl nakonec rád i za takovou výhru. Po zápase působil poměrně klidným dojmem a dokonce Woodleymu vysekl poklonu a označil ho za nejtěžšího protivníka, se kterým do teď bojoval.

„Nevím, co říct. Je to opravdu těžký soupeř. Byl to daleko těžší zápas, než jsem očekával,“ prohlásil Paul ještě mezi čtyřmi provazy. „Mé nohy byly nějaké divné. Nevím, co mi je. Ale všechen respekt Tyronovi. Patří do síně slávy. Bojoval opravdu dobře. Nemám k němu nic jiného než respekt. Necítím žádný hněv. Tohle je splněný sen."

Woodley samozřejmě s porážkou spokojený nebyl. Sám sebe označil jako vítěze a hned po duelu začal volat po okamžité odvetě. O té by byl schopný nejspíše uvažovat i Paul, ale pouze v případě, pokud Tyron splní jejich sázku. „Dej si na nohu to pos*ané Jake Paul tetovaní a pak to můžeme spáchat,“ odvětil mu Paul.

Po zvláštně pozitivní atmosféře samozřejmě padaly dotazy i na to, kdy se youtuber opět objeví v ringu a jestli to bude opravdu s Woodleym. Sám Paul ale na tyto otázky nechtěl moc odpovídat a řekl pouze, že si teď nejspíše dá od boxování na chvíli pauzu. 

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články