Bojovnice UFC neměla peníze na přípravu, Jake Paul jí zaslal pět tisíc dolarů

Bojovnice UFC neměla peníze na přípravu, Jake Paul jí zaslal pět tisíc dolarů Sarah Alpar | zdroj: Getty Images

Sarah Alpar se potýkala s finančními problémy a pomocnou ruku ji podal Jake Paul a jeho bývalý promotér.

Bojovnice muší váhy UFC Sarah Alpar zažívala poslední měsíce velice nepříjemné chvíle finanční nejistoty, které málem ukončily její kariéru. Vše se ale v posledních dnech markantně obrátilo a ona si teď konečně může zhluboka oddechnout. V tomto téměř zázračném zvratu má navíc prsty také kontroverzní youtuber Jake Paul.

Bývalá šampionka bantamové váhy organizace LFA dostala od UFC smlouvu díky skvělému výkonu v reality show Dana White’s Contender Series, kde svoji soupeřku po neustálém tlaku v postoji i na zemi donutila po submisi ve druhém kole odklepat. V tu chvíli si Alpar byla jistá, že už nebude muset nikdy řešit peníze.

Opak však byl pravdou, protože krátce poté, co získala vysněný kontrakt dorazila pandemie koronaviru a najednou byl pro ni obrovský problém najít soupeřku. Dny běžely a částka na bankovním účtu se nepříjemně snižovala. Alpar tak začala alespoň dávat soukromé lekce jiu-jitsu a přivydělávala si také jako baristka ve Starbucks.

V říjnu loňského roku se nakonec dočkala vytoužené premiéry v oktagonu UFC. Debut proti Jessice-Rose Clark však vůbec nedopadl podle jejích představ a po TKO ke konci třetího kola musela zkousnout porážku. A tímto momentem začaly další problémy.

Alpar během dalších devíti měsíců ztroskotala jednání s dvěma potencionálními protivnicemi a když už si konečně na letošní září domluvila Erin Blanchfield, nepodařilo se ji najít sponzora, který by byl schopný pokrýt celou její přípravu. Proto se po dlouhém váhaní rozhodla letos v červnu rozjet crowdfundingovou kampaň GoFundMe, ve které si vytyčila jako cíl 30 000 amerických dolarů na zlepšení tréninkových podmínek.

Od této kampaně Alpar moc nečekala a podle svých slov cítila lehké pocity studu, že musí žádat o peníze takovýmto způsobem. O to větší překvapení pro ni bylo, když ji velice brzy na tomto účtu přistálo hned 5000 dolarů, které tam neposlal nikdo jiný než Jake Paul, jenž už dlouho poukazuje na to, že UFC své bojovníky dostatečně neohodnocuje.

Paul vzápětí tento příspěvek okomentoval na Twitteru, kam napsal: „Kroutím nad tím hlavou... Představte si, že by si nováček v NBA musel založit účet na GoFundMe, aby mohl hrát. Chci, aby Sarah věděla, že má moji podporu. Je mi ctí a výsadou, že mohu pomáhat ostatním bojovníkům, jak jen mohu.“

Tímto tato „pohádka,“ ale ještě nekončí. Poté, co Alpar v několik rozhovorech vychválila Paula za velice štědrý příspěvek, připojila se také jeho bývalá promotérská společnost Triller Fight Club, která neuvěřitelným vkladem 25 000 dolarů dorovnala americké bojovnici cílovou částku. Kampaň navíc stále pokračuje a momentálně se na jejím účtu nachází téměř 35 000 dolarů.

Alpar se samozřejmě, jak to tak bývá, stala i terčem některých kritiků, kteří jí osočují ze žebrání, ale na to ona sama kontruje tím, že chce především kromě zajištění tréninků také to, aby její sbírka inspirovala ostatní. "Snažím se vzít si z mého tréninku všechno co jde a dělat to nejlíp a být tou nejlepší, jakou jen můžu být. Nedělám to jen pro sebe, snažím se být vzorem pro ostatní. Snažím se soustředit se na trénink a jít tam, kam potřebuju."

Sama Alpar ale ze své finanční situace neviní UFC a s přístupem organizace je spokojená: "Nemám nic proti UFC. Šla jsem tam a snažila se bojovat a stalo se tohle a tamto. Je to jen obchod. Dali mi víc, než kterákoliv jiná organizace. Nemůžu na ně za nic útočit. Není to jejich chyba, že Stephanie Egger (její soupeřka) dostala covid a nemohla bojovat. Snažili se mi někoho najít. Neviním je z mým problémů, jsem teď prostě v tomhle problému. Je to tak, jak to je. Ale snažím se být tou nejlepší jakou mohu být, chci dělat skvělé velké věci a chci být vzorem a miluju boj. Takže jsem si tohle vybrala a požádala o pomoc."

Zdroje:  Twitter Jake Paul

Nejnovější články